Schimbare majoră în recomandările OMS! Ce nu mai voie să faci!

Publicat: 16 Sep. 2020, 09:41 Arhiva
Schimbare majoră în recomandările OMS! Ce nu mai voie să faci!

Salutul cu cotul între oameni nu mai este recomandat de Organizația Mondială a Sănătății.  Mesajul vine chiar de la șeful instituției care spune că trebuie evitată această formă de salut, pentru că nu este bine să ne apropiem la mai puţin de un metru de o altă persoană.

În schimb, acesta recomandă să ducem mâna la inimă pentru a ne saluta cu persoanele pe care le întâlnim. Gestul coatelor atinse, în locul strânsului de mâini sau al îmbrățișărilor, a fost adoptat rapid de fotbalişti, politicieni, şefi de state şi oameni de rând din cauza pandemiei de COVID-19.

Rata mortalităţii va creşte în octombrie şi noiembrie!

Organizația Mondială a Sănătății transmite un semnal de alarmă către populaţie. OMS se așteaptă la o creștere a numărului de decese cauzate de Covid-19 în Europa în această toamnă, cu două luni care vor fi „mai grele”, a declarat directorul ramurii europene a OMS.

„Va fi mai greu. În octombrie, în noiembrie, vom vedea o mortalitate mai mare”, a spus Hans Kluge, pe măsură ce numărul cazurilor înregistrate crește pe Vechiul Continent, dar cu un număr zilnic de decese care este pentru moment stabil. Această creștere a mortalității va veni în urma reluării epidemiei în Europa, potrivit OMS.„Suntem într-un moment în care țările nu doresc să audă astfel de vești proaste și înțeleg”, a spus șeful filialei sale europene, care a dorit totuși să transmită „mesajul pozitiv” că pandemia „se va opri, la un moment sau altul”.OMS Europa reunește luni și marți toate cele 50 de state membre pentru a stabili modul de acțiune împotriva pandemiei și a conveni asupra strategiei sale pe cinci ani.

Publicat: 16 Sep. 2020, 09:41 Arhiva
Pe aceeași temă