Scenariu sumbru pentru Anglia din cauza coronavirusului! Morga a fost extinsă, după ce numărul deceselor a crescut

Publicat: 19 Mar. 2020, 09:53 Arhiva

Scenariu sumbru pentru Anglia din cauza coronavirusului! Și Marea Britanie se află la granița dintre panică și calmitate! Autoritățile engleze au luat o decizie imedită, după ce a cazurile de infectare au crescut din cauza noului virus care circulă la nivel mondial din China, Wuhan.

Este un scenariu sumbru! – spun autoritățile engleze. Se pregătesc de un număr mare de decese, după ce autoritățile au luat decizia de a extinde morga. În prezent, s-a construit o ”extensie provizorie” a acesteia, mai cu seamă un ”cort” foarte mare lângă Morga Centrală din Westminster, arată Dailymail.

Odată cu ridicarea acestui cort, capacitatea se dublează, după ce morga din Londra poate păstra doar 102 cadavre.

„Nu ştim sigur care este rata mortalităţii şi este prea devreme să încurajăm imunitatea de grup într-un mod sigur şi responsabil, în absenţa unui vaccin şi a unui tratament”, a declarat Kavita Patel, cercetător în politici de sănătate.

Începând de miercuri seara, Marea Britanie a decis să închidă colegiile și școlile și se zbat să stopeze răspândirea coronavirusului.

„Ştiu că situaţia a devenit din ce în ce mai problematică. Am spus anterior că, în cazul în care ştiinţa şi recomandările se vor schimba astfel încât menţinerea deschisă a şcolilor nu va mai fi în interesul elevilor şi proferosilor, vom acţiona. Ne aflăm acum în acel moment. Răspândirea virusului se produce într-un ritm mai alert decât se anticipa”, a declarat Gavin Williamson, ministrul Educaţiei, în Parlament.

„Analizând situaţia actuală, cred că trebuie să intensificăm presiunile prin închiderea şcolilor”, a precizat Boris Johnson.

Situația este dramatică și pe teritoriul englez, astfel existând 104 persoane decedate și 2626 de persoane infectate cu virusul ucigaș. Au fost efectuate 56221 de teste pentru coronavirus.

Publicat: 19 Mar. 2020, 09:53 Arhiva
Pe aceeași temă