S-au pozat intr-un lac toxic si se imbolnavesc pe capete. Ce se intampla cu multi tineri

Publicat: 25 iul. 2019, 11:10 Autor: madalina m. Viral

Se imbolnavesc pe capete, dupa ce s-au pozat intr-un lac toxic, cu apa albastra!

Tinerii care s-au pozat intr-un lac toxic, cu apele azurii similare celor regasite in Maldive, experimenteaza acum si efectele secundare. Desi au fost avertizati sa nu se apropie, nimeni n-a tinut cont de asemenea sfaturi. Apele lacului cu pricina arata foarte bine, mai ales in fotografii, dar turistii care s-au apropiat prea mult sunt in prezent in pericol.

Sute de tineri s-au pozat intr-un lac toxic!

S-au pozat intr-un lac toxic si se imbolanvesc pe capete

In mod cert este ultima fita de pe Instagram, pentru care multi tineri au decis sa isi puna sanatatea in pericol. De dragul unei poze reusite, multi s-au aventurat intr-un lac toxic supranumit si „Maldive de Siberia”. Apele acestuia par intr-adevar desprinse dintr-o alta lume, dat totul cu un motiv.

Sute de tineri au ales sa dea curs acestui trend aparut pe Instagram. La fel ca orice provocare ce ajunge sa fie virala pe retelele sociale, aceasta a venit la pachet si cu cateva riscuri. Locul este considerat la fel de toxic precum zona de excludere de la Cernobil!

Moda a luat amploare cu cateva saptamani in urma si imaginile au ajus sa fie postate pe Instagram. Numarul din ce in ce mai mare a turistilor veniti in zona a adus zeci de avertismente din partea autoritatilor. Lacul a fost numit sugestiv „Novosibirsk Maldives”.

Sunt foarte multi cei care vin si se baga direct in apele ireal de albastre din Siberia sau stau pe langa acest lac toxic pentru a putea face macar o poza. Culoarea apei este data de substantele toxice care ajung acolo. Este vorba despre oxizi metalici extrem de periculosi. De aceea, apa devine alcalina, iar nivelul pH-ului depaseste limita de 8.

Lacul similar cu o zona din Maldive este in realitate un lac artificial. A fost creat de catre o fabrica de carbune, situata in apropiere. Pentru ca locatia a fost asaltata de turisti, respectiva companie a avertizat ca apele sunt contaminate cu substante foarte toxice. De asemenea, inotul in aceste ape este foarte periculos si dauneaza grav sanatatii umane. Cel mai toxic oras al planetei

Pe reteaua sociala ruseasca „Vkontakte” a aparut un mesaj de avertizare din partea companiei cu pricina. „In ultima saptamana, lacul pe care noi il folosim ca groapa de gunoi pentru uzina Novosibirsk TEZ-5 a devenit o vedeta a retelelor sociale. Dar nu puteti sa intoati in lac. Apele sale au un continut alcalin foarte ridicat, din cauza faptului ca numerosi oxizi metalici sunt dizolvati in lac. Contactul cu pielea poate cauza o reactie alergica”, a avertizat compania ruseasca.

sursa: dailymail.co.uk

Publicat: 25 iul. 2019, 11:10 Autor: madalina m. Viral
Pe aceeași temă