Cel mai toxic oras al planetei! Locuitorii se imbolnavesc de cancer pe capete! Imagini VIDEO socante

Publicat: 08 nov. 2018, 16:55 Autor: madalina m. Life

Cel mai toxic oras al planetei e localizat in Rusia.

Supranumit si „infernul chimic”, cel mai toxic oras al planetei se afla in Rusia. Acolo, speranta de viata a oamenilor e similara cu cea din Evul Mediu.

Orasul mai este considerat si centrul poluarii din Rusia, dar multi sunt de parere ca de fapt ar fi cel mai toxic loc de pe Terra. Locuitorii simt efectele devastatoare de zeci de ani si mor pe capete din pricina cancerului.

cel mai toxic oras al planetei

In muntii Ural este adapostit orasul Karabash, din regiunea ruseasca Celeabinsk. Mai exact, orasul este cel mai mare centru de topire al cuprului din intreaga Federatie Rusa. In folclorul industrial, locul este supranumit „infernul chimic al Rusiei”, noteaza digi24.ro.

Totodata, in Karabash – cel mai toxic oras al planetei, exploatarea cuprului dateaza inca din anul 1837. Pe atunci, teritoriul avea doar statutul de asezare miniera. Dupa mai bine de doua secole, toxicitatea impreuna cu ploile acide din iazurile de deseuri au transformat natura din jur intr-un cimitir de vegetatie arsa.

Apa care curge in rauri are si ea o nuanta de portocaliu, de parca ar cara torente de rugina. Speranta de viata a locuitorilor este similara cu cea din Evul mediu, atunci cand oamenii traiau pana la aproximativ 32 de ani. Locuitorii din Karabash ajung sa traiasca pana la varsta 45 de ani.

Oamenii care locuiesc in acest oras rusesc, considerat un infern chimic, se imbolnavesc de cancer, iar bebelusii vin pe lume cu malformatii congenitale foarte grave. Apa de la robinet nu poate fi bauta, iar ocazional cateva cisterne iau drumul Karabashului, strabatand Uralii. Totusi, produsele locale, cum ar fi carnea, legumele sau laptele, ajung sa fie contaminate, dar nu pot fi evitate de catre locuitori.

De asemenea, in anul 1970, atunci cand industria locului era in floare, in cel mai toxic oras al planetei traiau peste 70.000 de persoane. In perioada de hibernare a fabricii, care tinea pe linie de plutire economia orasului, somajul a declansat o depopulare severa.

Prin acele tinuturi reziduale isi mai fac veacul circa 12.000 de oameni, iar majoritatea dintre ei sunt batrani. Si pentru ca instalatiile uzinei de topire a cuprului nu au fost niciodata modernizate, impactul emisiilor asupra mediului a dus la un dezastru ecologic.

(sursa: wired.com)

Publicat: 08 nov. 2018, 16:55 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă