De ce copiii nu ar trebui sa manance branza topita! Toti parintii ar trebui sa stie asta!

Publicat: 04 mart. 2019, 15:43 Autor: madalina m. Parenting

Nu intodeauna branza topita este o alternativa buna. Mai ales nu pentru cei mici, sustin specialistii de la noi.

Asta deoarece branza topita poate ajunge sa le fie nociva copiilor, si nu ar trebui sa o consume foarte des. Desi este usor de intins pe paine si poate deveni un sandvis delicios, acest aliment poate deveni toxic, in cantitati mari.

Branza topita poate sa mareasca nivelul de fosfor din organism, in detrimentul altor substante, cum este calciu sau sodiu. Ceea ce se traduce printr-un dezechilibru in organism, si in cazul copiilor acest lucru nu este tocmai indicat. Mai ales pentru ca organismul lor este in crestere.

„Cu cat este mai maturata, cu atat este mai bine, pentru ca proteina care de obicei e cazeina, e un conglomerat care nu poate fi digerat. Prin maturare, branza se descompune in molecule mici, usor de absorbit, si deci este digerata mai bine”, a fost de parere dr. ing. Nastasia Belc, potrivit stirileprotv.ro.

De ce copiii nu ar trebui sa manance branza topita!

De ce copiii nu ar trebui sa manance branza topita

Mai mult, cascavalul este de fapt o branza oparita la 75 de grade Celsius. Imediat dupa acest proces, produsul este maturat in combinatie cu micro-organisme. Prezenta acestora ajuta foarte mult sistemul imunitar uman. Si telemeaua se obtine printr-un proces similar, iar aceste lactate sunt produse inalt nutritive, cu un continut mare de grasime. Insa, nu sunt tocmai ideale pentru cei mici.

„Sistemul lor nervos este in crestere si are nevoie de grasime alimentara. Din cauza aceasta copiii mici au 55% ratie de grasime in aportul zilnic. Nu faceti greseala sa le dati copiilor lucruri dietetice, sa le dati lapte semidregresat, sa eliminati alimentele bogate in grasime cum ar fi cascavalul”, a fost de parere dr. Mihaela Bilic, medic primar in diabet si boli de nutritie.

In ceea ce priveste lactatele inalt procesate, bucatile de branza nevandabile nu se vor arunca niciodata. Acestea se combina cu saruri de topire, iar ceea ce rezulta este tocmai branza topita. Aceiasi polifosfati sunt folositi de obicei si la produsele de tip cola sau la stabilizarea sucurilor carbogazoase. Sunt nocive pentru ca produc dezechilibru in organism.

Publicat: 04 mart. 2019, 15:43 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă