S-au achitat definitiv! Prințul Harry și Meghan Markle și-au plătit datoriile față de Familia Regală

Publicat: 11 Sep. 2020, 12:11 Vedete

După ce Prințul Harry și Meghan Markle au fost nevoiți să înapoieze cele 2.4 milioane de lire sterline pe care le primise pentru renovarea Frogmore Cottage, după ce au semnat un acord cu platforma Netflix.

Astfel că, după ce s-a discutat aceste aspecte care țin de Casa Regală, Prințul Harry și Meghan Markle au restituit cei 2.4 milioane de lire sterline, bani care au fost pentru renovarea locuinței au venit din Sovereign Grant, un fond public ce este făcut pentru salariile Familiei Regale și întreținerea reședințelor. Un purtător de cuvânt al Prințului Harry și al lui Meghan Markle a făcut declarații despre această situație: „A fost adusă o contribuție la Sovereign Grant de către Ducele de Sussex. Această contribuție a acoperit pe deplin costurile necesare renovării Frogmore Cottage, o proprietate a Majestății Sale, Regina și va rămâne reședința din Regatul Unit a Ducelui și familiei sale”.

„Ei sunt ușurați și mulțumiți pentru că au făcut acest pas”, a spus o altă sursă.

Prințul Harry nu a mai primit bani de la Prințul Charles

Pentru Prințul Harry, cei 2.4 milioane de lire sterline nu reprezintă un împrumut de la o națiune generoasă încântată să ajute cuplul regal, ci o problemă, un impediment. Acesta s-a aflat în situația de a restitui circa 18.000 de lire sterline lunar. Mai mult decât atât, Prințul Harry nu mai este sprijinit financiar de către tatăl lui, Prințul Charles, Ducele de Wales. Decizia de restituire a banilor vine în urma unui acord de producție semnat cu Netflix. Totuși, datoria ar putea fi plătită direct, având în vedere că averea lui ajunge la 20 de milioane de lire sterline. Acum, însă, atât el, cât și Meghan Markle au scăpat de datoria pe care o aveau față de Familia Regală.

„În mod clar, oricine a împrumutat numerarul contribuabililor trebuie să îl ramburseze cât mai repede posibil. 2,4 milioane de lire sterline sunt foarte mult și, chiar dacă ați rambursa 250.000 de lire sterline pe an, ar dura încă un deceniu”, spune Sir Geoffrey Clifton-Brown.

Publicat: 11 Sep. 2020, 12:11 Vedete
Pe aceeași temă