S-a aflat cauza mortii lui Charles Aznavour. A fost victima unei „insuficienţe cardiorespiratorii”

Publicat: 02 oct. 2018, 17:25 Autor: D. C. Vedete

Charles Aznavour a murit luni dimineaţă "din cauze naturale", ca urmare a unei "insuficienţe cardiorespiratorii", scrie AFP.

„Ipoteza unui înec este exclusă”, a spus procurorul. Trupul artistului a fost descoperit luni către prânz la domiciliul din Mouriès (Bouches du Rhône), „în cada de baie aflată lângă dormitorul lui”, a precizat Parchetul din Tarascon într-un comunicat. O anchetă privind cauzele morţii a fost deschisă de Brigada de cercetări din Arles, sub conducerea procurorului din Tarascon.

Autopsia a avut loc la centrul din Nîmes şi a permis stabilirea decesului cântăreţului „avut loc în dimineaţa zilei de 1 octombrie, survenind unui edem pulmonar acut responsabil de o insuficienţă cardiorespiratorie”, precizează comunicatul.

„Caracterul suspect al decesului poate fi respins, dar circumstanţele morţii nu se cunosc cu precizie”, a declarat luni presei Patrick Desjardins, în faţa domiciliului cântăreţului.

Trupul neînsufleţit a fost înapoiat familiei. În faţa porţii proprietăţii de lângă Mouriès, lângă care au fost depuse zeci de buchete de flori, câteva persoane i-au adus artistului un omagiu, marţi după-amiază.

S-a aflat cauza mortii lui Charles Aznavour – insuficienţa cardiorespiratorie

S-a aflat cauza mortii lui Charles Aznavour. A fost victima unei insuficienţe cardiorespiratoriiÎn Alpilles, sud-estul Franţei, era locul unde îi plăcea să se odihnească. Cântăreţul şi actorul cu peste 70 de ani de carieră s-a stins, suscitând un val de tristeţe printre admiratorii săi din toate generaţiile.

„Am făcut o carieră nesperată, dar exemplară”, s-a confesat „Sinatra francez” pentru AFP. „Totul este o chestiune de noroc”. De şansă dar şi de talent şi voinţă, pentru că a trebuit să lupte de la începuturile sale pentru a se impune, cu talia, fizicul şi vocea atipice, înainte de a ajunge cap de afiş.

S-a aflat cauza mortii lui Charles Aznavour. A fost victima unei insuficienţe cardiorespiratoriiEtern om de scenă, Charles Aznavour, care a murit la vârsta de 94 de ani, a cântat pentru ultima dată la Osaka pe 19 septembrie şi trebuia să înceapă un nou turneu, pe 26 octombrie, la Bruxelles. Cu piese precum „Emmenez-moi”, „Je Me Voyais Déjà” sau „La Bohème”, eternul Charles Aznavour a traversat epocile, generaţiile şi frontierele”, scrie Le Figaro.

„Omul cu o mie de cântece”, Charles Aznavour, a fost „cântăreţul de varieteuri cel mai important al secolului al XX-lea”, după cum îi atribuia acest titlu în 1988 de CNN şi Times.

S-a aflat cauza mortii lui Charles Aznavour. A fost victima unei insuficienţe cardiorespiratoriiAznavour a cântat peste 1.200 de cântece în şapte limbi diferite, a susţinut spectacole în 94 de ţări şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în lumea întreagă. A avut mai mult de 60 de apariţii în lungmetraje.

Foarte discret cu viaţa privată, cântăreţul a fost căsătorit de trei ori şi are şase copii, dintre care trei cu ultima soţie, Ulla, cu care era căsătorit de peste 50 de ani.

Publicat: 02 oct. 2018, 17:25 Autor: D. C. Vedete
Pe aceeași temă