Dezvăluiri uimitoare! Regina Elisabeta s-a îngrozit când a aflat că trebuie să se întâlnească cu Ceaușescu: „Cine a acceptat vizita aceasta? Eu?”

Publicat: 12 ian. 2020, 11:36 Autor: Hermina Hagianu News
Dezvăluiri uimitoare! Regina Elisabeta s-a îngrozit când a aflat că trebuie să se întâlnească cu Ceaușescu: Cine a acceptat vizita aceasta? Eu?

Un nou documentar despre Familia Regală britanică surprinde momentul în care Regina Elisabeta a Marii Britanii s-a văzut nevoită să se ascundă în grădină, îngrozită să de ideea că s-ar putea întâlni cu Nicolae Ceaușescu, arată Daily Mail.

Într-un material intitulat ”The royal guests from hell”, Daily Mail, dezvăluie o serie de momente stânjenitoare sau amuzante care fac obiectul documentarului ”Inside The Crown: Secrets Of The Royals”, care va fi difuzat de ITV în a doua parte a lunii ianuarie.

Jurnalistul Robert Hardman a investigat documentele păstrate de Arhivele Naționale din Kew pentru noua serie de documentare descoperind mai multe detalii amuzante în scrisorile celor care s-au aflat în apropierea figurilor regale.

Jurnalistul a descoperit în corespondența regală și noi aspecte legate vizita întreprinsă de Nicolae Ceaușescu la Buckingam Palace, în 1978. Documentele arată cât de stânjenitor a fost momentul în care Reginei i s-a cerut să îl întâmpine pe Ceaușescu pentru a asigura încheierea unui acord comercial.

”În arhivă se găsește o scrisoare redactată de ministrul de externe britanic din acel moment, David Owen care îl întreabă pe secretarul său personal, «Cine a acceptat vizita aceasta? Eu? Dacă eu am fost, îmi pare rău». Am vorbit mult cu David care își amintește că în mijlocul vizitei și-a dat seama de ceea ce se petrecea și că se gândea «Ce dracu se întâmplă? E vina mea?»”, a dezvăluit jurnalistul.

Se pare că Regina nu a fost prea mulțumită de vizita lui Ceaușescu.

”Mi s-a spus că Regina l-a găsit pe Ceaușescu atât de neplăcut încât atunci când își plimba câinii și l-a văzut pe acesta alături de soție în grădinile palatului s-a ascuns. E singura dată când Regina s-a ascuns în propria grădină!”, a comentat Hardman.

Pe lista momentelor delicate abordate de noul documentar se mai găsesc relația prințesei Margaret cu căpitanul Peter Townsend ca și momentul în care guvernul britanic a vrut să facă economie și a propus achiziționarea unui covor roșu la mâna a doua pentru a fi folosit în Catedrala Westminster.

Publicat: 12 ian. 2020, 11:36 Autor: Hermina Hagianu News
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă