Alertă maximă în Marea Britanie! Patru soldați și bodyguardul Reginei Elisabeta au dezertat ca să lupte în Ucraina, iar asta poate declanșa un război mondial!

Publicat: 09 mart. 2022, 13:42 Autor: Maria Apostol General
Alertă maximă în Marea Britanie! Patru soldați și bodyguardul Reginei Elisabeta au dezertat ca să lupte în Ucraina, iar asta poate declanșa un război mondial!

Autoritățile din Marea Bitanie sunt în stare de alertă după ce au aflat că patru soldați de la Curtea Regală, cât și unul dintre bodyguarzii Reginei Elisabeta, au dezertat ca să se alăture armatei Ucrainei. Acestă implicare poate fi startul unui război mondial, avertizează specialiștii. 

Patru soldați britanici, inclusiv unul dintre bodyguardul Reginei Elisabeta, au dezertat și au ales să lupte alături de armata ucraineană împotriva forțelor invadatoare ale lui Vladimir Putin.

Britanicii se tem că dacă aceşti militari vor fi capturaţi de inamic, atunci Rusia poate considera că Marea Britanie s-a alăturat războiului. Tocmai de aceea se fac eforturi pentru localizarea acestor militari. Care şi-ar luat bilete doar dus pentru Polonia, pentru ca mai apoi să treacă graniţa în Ucraina.

O sursă a declarat pentru ziarul The Sun că militarii au dezertat. Nu inainte de a le lăsa părinților niște scrisori. Prietenul unuia dintre soldați a susținut că printre motivele invocate ar fi fost „plictiseala”. Dar și că „s-a săturat de chestiile ceremoniale” și de ”mărșăluit”.

Oficiali din armata britanică sunt de părere că efectele ar putea fi dezastruoase dacă militarii vor fi capturați de forțele ruse.

Rudele soldaților ruși care au fost trimiți la război: ”Sunt carne de tun!”

Un guvernator rus din Siberia a fost înfruntat de cetățeni furioși, care l-au învinovățit pentru că a desfășurat o unitate locală de poliție în Ucraina.

Au mințit pe toată lumea! I-au înșelat pe toți. De ce i-ai trimis acolo? Nu și-au cunoscut obiectivul. Au fost trimiși drept carne de tun”, l-a întrebat o femeie pe oficialul rus.

Pe măsură ce luptele din Ucraina se apropie de a treia săptămână, tot mai multe rude ale soldaților ruși uciși și capturați și-au exprimat opoziția față de război. Aceștia spun că celor dragi nu li s-a spus în prealabil despre planurile Rusiei. Videoclipurile cu soldații ruși capturați par, de asemenea, să arate că trupele ruse nu au fost informate.

Publicat: 09 mart. 2022, 13:42 Autor: Maria Apostol General
Pe aceeași temă
×