Rona Hartner continua lupta cu cancerul. A transmis un nou mesaj fanilor

Publicat: 21 May. 2019, 09:44 Vedete

Artista nu cedeaza si lupta in fiecare zi cu boala necrutatoare, sperand sa isi revina complet.

Rona Hartner continua lupta cu cancerul. In acest moment, artista se afla in Franta, unde urmeaza un tratament intensiv pentru a se recupera. Atunci cand nu este in spital, profita de timp pentru a merge sa se roage, fiind o fire foarte credincioasa.

Astfel a transmis un mesaj induiosator fanilor, spunandu-le cat de incantata este sa se afle in acel loc, la biserica romaneasca greco-catolica, unde se roaga pentru sanatatea ei.

Rona Hartner continua lupta cu cancerul

Rona Hartner este la terapie intensiva

„Bună ziua, tuturor! Sunt în Paris, sunt la o biserică românească, greco-catolică, care a făcut într-un stil aşa, un loc pentru Fecioara Maria. Este parohia greco-catolică română Sfântul Gheorghe din Paris, un loc care de 70 de ani primeşte credincioşii, greco-catolicii români, şi nu numai, care pe timpul persecuţiei veneau să se reculeagă, să fie un semn al prezenţei româneşti în capitala Franţei” a spus Rona Hartner pe contul ei de socializare.

Rona Hartner are cancer de colon

Rona Hartner a trecut deja prin operatia de extirpare a unei tumori la colon, insa ghinionul nu a trecut, fiindca Rona a ajuns din nou pe masa de operatii pentru a i se monta un cateter sub piele si pentru a se incepe foarte repede primele ședinte de citostatice.

„Mi s-a detectat din cauza unei ocluzii intestinale un cancer pe colon, care era pitit foarte bine. Domnul doctor nu a ezitat și a tăiat acea stenoză, cancer, în fine, a trimis-o la analizat și am primit veștile după trei săptămâni și era într-adevăr cancer, era malignă. Am plecat la un oncolog în Franța. Oncologul mi-a spus că nu mai e nicio zi de așteptat că trebuie să fac citostatice de prevenție timp de șase luni. De fapt, lângă această tumoare cancerigenă, mai erau încă cinci.

Cele cinci ganglioanele care erau exterioare tumorei inițiale pompau celule maligne în tot corpul. Eu credeam că sunt în faza 1 sau 2, dar sunt deja în faza trei a cancerului. Nu mai am de așteptat nicio secundă. Luni voi fi operată din nou ca să-mi pună un cateter sub piele să încep foarte repede primele ședințe de citostatice (…).

Nu mi-e frică de citostatice, le fac din două în două săptămâni (…) Acum ca să nu recidiveze în următorii cinci ani și să nu se instaleze metastază în trebuie să fac această chimioterapie preventivă, pentru ca toate celulele canceroase să fie radicate. E cea mai simplă chimioterapie, fără efecte averse. Nu-mi pierd părul și nu slăbesc, mi-aș fi dorit eu să slăbesc un pic, dar nu slăbesc” , a declarat Rona Hartner, in cadrul emisunii Rai Da Buni, la Antena Stars, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Publicat: 21 May. 2019, 09:44 Vedete
Pe aceeași temă