Romanii au ajuns pe primul loc in Europa. Dar in ce domeniu

Publicat: 06 Dec. 2018, 13:16 News 3
Romanii au ajuns pe primul loc in Europa. Dar in ce domeniu

Romanii au reusit sa urce in topul clasamentului din Europa, dar la capitolul religie, romanii fiind cei mai credinciosi europeni.

Pew Research Center a prezentat profilul de tara, in care se demonstreaza ca romanii au ajuns pe primul loc in Europa in domeniul religiei.

Astfel, 50% dintre romani au declarat ca religia este extrem de importanta in viata lor, 50% au recunoscut ca merg la o slujba religioasa cel putin o data pe luna, 44% sustin ca se roaga zilnic, chiar si din inteiorul casei si 64% cred cu tarie in existenta lui Dumnezeu.

Facandu-se un studiu pe intreaga Europa, s-a demonstrat ca pentru acestia, religia nu ocup aun loc atat de important fata de locuitorii din SUA, America Latina si Africa.

Romanii au ajuns pe primul loc in Europa

Romanii au ajuns pe primul loc in Europa

Intre cee 34 de state europene analizate, au reiesit diferente uriase. Tarile cele mai putin religioase au fost Cehia si Danemarca cu 8%, dar si Estonia cu 7%.

Surpria a fost in Italia, unde doar 27% dintre oameni se considera cu adevarat religioasi, fiind tara cu cele mai mari asteptari.

Germanii au reusit doar un 12%, fiind printre cei mai scpetici in privinta religiei. Insa cel mai mare procent al oamenilor care frecventeaza bisericile, si anume de 61%, s-a inregistrat in Polonia.

Publicat: 06 Dec. 2018, 13:16 News 3
Pe aceeași temă