Va suspenda și România vaccinarea cu AstraZeneca? Ce spune un reputat medic

Publicat: 15 mart. 2021, 11:29 Autor: Elena Arhiva
Va suspenda și România vaccinarea cu AstraZeneca? Ce spune un reputat medic

Mai multe țări dn Europa au suspendat utilizarea vaccinului contra coronavirusului produs de Oxford-AstraZeneca din cauza posibilelor efecte secundare pe care le are acest vaccin. 

Medicul Tudor Ciuhodaru spune despre vaccinarea cu AstraZeneca faptul că ”în primul rând, este un principiu medical, primum non nocere, în primul rând să nu faci rău, așa cum aș folosi eu un medicament expirat, că poate este bun. Îmi aduc aminte de acele declarații că vaccinul este sigur și eficient și sunt doar precauții, de aia l-au retras doar temporar.

Aici este pentru mine o mare durere și cred că toți cei care ne-au mințit că acel lot ABV 2856 nu există în România ar trebui să plece, pentru că încrederea populației este zero în acest moment. Putem să ne întrebăm ce loturi mai pun probleme, care este numărul real de cazuri infectate, care este situația medicală în România. După o astfel de minciună mare cât Casa Poporului, trebuie să pleci”.

Tudor Ciuhodaru: ”Când vorbim despre viața oamenilor, nu merge cu cârpeli și improvizații

”Aici vorbim despre viața oamenilor, nu de cârpeli și improvizații. Există vreo dovadă? S-au făcut necropsii, s-a arătat care este problema exactă? Există cauze clare că nu există nici un fel de legătură între aceste lucruri? Când vorbim despre viața oamenilor, nu merge cu cârpeli și improvizații.

În momentul în care ai cea mai mică suspiciune și vedem Danemarca, Islanda, Norvegia au suspendat total, iar alte țări au interzis parțial această imunizare cu un astfel de lot, tocmai pentru a-și proteja cetățenii și a avea cea mai bună soluție în cunoștință de cauză, după cercetări amănunțite în ceea ce privește administrarea unei astfel de soluții de imunizare. Când ai o suspiciune, vii cu măsuri concrete”, a mai spus medicul.

AstraZeneca nu a descoperit vreo dovadă a unui risc crescut de formare de cheaguri sanguine

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) – care efectuează în prezent o analiză a incidentelor spune că beneficiile vaccinului continuă să depășească riscurile sale.

Mai multe ţări europene au suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca, sau numai a unor loturi cu acest vaccin, în urma semnalării mai multor cazuri de tromboze care au survenit în zilele următoare inoculării.

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat că a încheiat duminică o analiză a procesului de vaccinare cu serul anti-COVID-19 pe care l-a produs şi nu a descoperit vreo dovadă a unui risc crescut de formare de cheaguri sanguine la persoanele inoculate cu acest vaccin.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 15 mart. 2021, 11:29 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×