România riscă să rămână fără pâine!? Odată cu intarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 8, seara trecută, România a interzis toate exporturile de cereale, ulei, zahăr, făină și biscuiți. Dar oare românii riscă să rămână până la vară fără pâine? Care este situația stocurilor de cereale în plină pandemie de coronavirus.
Potrivit Antena 3, stocurile de grâu sunt aproape epuizate, iar românii ar putea risca să rămănâ fără pâine pe masă. Doar în lunile martie şi aprilie s-a vândut de patru ori mai multă făină faţă de o perioadă obişnuită.
Anul trecut, țara noastră a obținut 8 milioane de tone de grâu, dar în depozite și în silozuri mai sunt acum doar 10 procente din recoltă. Potrivit spuselor lui Aurel Popescu, președintele Rompan, România ar putea risca să rămână fără recoltă. Astfel că, acesta cere Ministerului Agriculturii să intre în rezerva de grâu a statului şi să limiteze exporturile, mai ales că recolta din 2020 este deja compromisă de secetă.
Ce se întâmplă cu anul școlar. Ecaterina Andronescu, fostul ministru, trage un semnal de alarmă în privința anului școlar! Ce se va întâmpla dacă profesorii intră în șomaj tehnic. Fostul ministru al educației a spus la Antena 3 că dacă profesorii intră în șomaj tehnic, atunci atât anul școlar, cât și cel universitar vor îngheța.
„Dacă se ajunge la șomajul tehnic în învățământ, automat anul școlar și universitar îngheață. Care sunt consecințele? Pentru că eu nu aduc în prima linie profesorii. Cine își asumă să sacrifice un an din viața unui elev sau a unui student.
Cine a făcut evaluările să vadă care sunt cheltuielile pentru refacerea acestui an. Trecuse 67% până la momentul suspendării cursurile. Ele în mare parte s-au făcut. Sunt lucruri făcute din pix la care nimeni nu s-a gândit.
Ce se întâmplă cu economia dacă un an de zile nu primește resurse umane din școală. Care sunt consecințele pe termen lung? De aceea eu cred că e o măsură din pix”, a spus Ecaterina Andronescu, pentru Antena 3, potrivit Observator.tv.