Pulpele de curcan sunt extrem de delicioase dar si hranitoare, asa ca nu ezitati sa le utilziati.
Atat la pranz, cat si la cina, puteti consuma pulpe de pui, care alaturi de bacon si rozmarin vor crea o explozie de arome care va vor incanta simturile.
Reteta se prepara extrem de usor si rapid, astfel ca nu veti petrece mult timp in bucatarie. In plus, nu veti avea nevoie nici de multe ingrediente, asa ca nu aveti nicio scuza pentru a nu o prepara chiar astazi.
Reteta de pulpe de curcan cu bacon si rozmarin
Ingrediente pulpe de curcan cu bacon si rozmarin
2 pulpe curcan
4 fire rozmarin
4 felii bacon
4 catei usturoi
2 linguri unt
100 ml vin alb
sare
piper
Mod de preparare pulpe de curcan cu bacon si rozmarin
Incepem prin a spala pulpele de curcan, apoi le stergem si le uscam bine cu ajutorul unui prosop de hartie.
Apoi luam usturoiul si il taiem in felii subtiri, dupa care facem acelasi lucru si cu baconul.
Dupa ce am terminat cu cele de mai sus, ne folosim de un cutit subtire pentru a face mici incizii in carne, unde se vor introduce frunzele de rozmarin, feliile de usturoi si bucatile de bacon.
Pulpele se ung cu unt, dupa care se condimenteaza cu sare si piper. Se pun intr-o tava, se toarna vin peste iar apoi se lasa circa doua ore la cuptor, neaparat la foc mic.
Se mareste temperatura in ultimele 15 minute pentru ca pulpele sa capete acea frumoasa crusta aurie.