Record sumbru în SUA: 65.000 de cazuri de COVID în 24 de ore!

Publicat: 10 iul. 2020, 12:16 Autor: Elena Arhiva
Record sumbru în SUA: 65.000 de cazuri de COVID în 24 de ore!

În ultimele 24 de ore, în Statele Unite ale Americii, s-au înregistrat 65.000 de cazuri de infectare cu coronavirus – un nou record, potrivit datelor publicate de Johns Hopkins University. Președintele Donald Trump susține că această creștere se datorează numărului mare de testări efectuate „mai bine ca în alte țări”, potrivit BBC

„Pentru a suta oară, motivul pentru care avem atâtea cazuri, în comparaţie cu alte ţări care nu sunt mai bine ca noi, este că noi facem mai multe teste şi mai bine”, a scris liderul de la Casa Albă pe Twitter.

Numărul total de cazuri înregistrate în ţară de la începutul pandemiei este în prezent de peste 3,11 milioane, potrivit Agerpres. Precedentul record data de marţi, cu peste 60.200 de noi cazuri într-o zi.

Îngrijorarea în faţa coronavirusului este tot mai mare în Statele Unite, care cunosc de câteva săptămâni o explozie a numărului de contaminări în sudul şi vestul ţării, de departe cea mai afectată din lume în valoare absolută.

Experţii se tem că şi curba deceselor va cunoaşte rapid aceeaşi traiectorie. În 24 de ore, 1.000 de persoane au decedat din cauza COVID-19 pe teritoriul american, un total de 133.195 de victime.

Într-un interviu acordat jurnalistei Greta Van Susteren, Donald Trump l-a criticat pe Anthony Fauci, principalul expert sanitar și directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, care a apreciat luni că situaţia epidemiei de coronavirus din ţara sa „chiar nu e bună”.

Redeschiderea ţării a avut loc „sărind peste toate etapele recomandate”, a criticat Fauci într-o teleconferinţă organizată de media The Hill. „Nu este modul corect de a proceda. Avem nevoie să regândim asta şi să o facem diferit”, a insistat el.

Publicat: 10 iul. 2020, 12:16 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×