Răzvan Cherecheș: ”Tratamentul cu anticorpi monoclonali este eficient pe toate tulpinile existente”

Publicat: 07 iun. 2021, 10:59 Autor: Elena Arhiva
Răzvan Cherecheș: ”Tratamentul cu anticorpi monoclonali este eficient pe toate tulpinile existente”

Profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheş a dat o veste extrem de bună românilor: tratamentul cu anticorpi monoclonali este eficient pe toate tulpinile de coronavirus existente până în prezent!

Anunțul a fost făcut pe Facebook și este însoțit de un document de pe portalul cell.com.

„Vești bune – tratamentul cu anticorpi monoclonali este eficient pe toate tulpinile existente până acum. Pe lângă un set de vaccinuri eficiente, avem acum și un tratament eficient – situația începe să arate tot mai bine. Dezavantajul tratamentului cu anticorpi monoclonali este prețul foarte mare”, a explicat expertul Răzvan Cherecheș, pe Facebook.

Anticorpii monoclonali țintesc proteina spike a virusului, cea care atacă celulele din organismul uman. Tratamentul este folosit în țări din Europa și în Statele Unite.

Noi restricții din toamnă

”Principalul factor care a dus la scăderea ratei de incidență a fost vremea caldă, faptul că suntem mai mult timp afară, stăm mai mult timp cu geamul deschis, ventilația este mai bună în acest moment. Riscul de transmitere este mult mai redus. Vaccinarea a contribuit mult mai puțin decât vremea caldă, deci peste vară mă îndoiesc că vor fi impuse restricții.
Dar la toamnă, datorită sezonalității virusului respiratoriu, nu doar a Sars-Cov-2, a tururor virusurilor respiratorii, cel mai probabil, odată cu începerea valului 4, există posibilitate mare de impunere noi de restricții mai ales în județele cu procent mic de persoane vaccinate” a spus profesorul Răzvan Cherecheș, la Știrile ProTV.
Sursa foto: Facebook Razvan Cherecheș 

Publicat: 07 iun. 2021, 10:59 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă