Au fost gasite ramasitele a peste 100 de copii sacrificati. Descoperire socanta, facuta in Peru!

Publicat: 11 Mar. 2019, 19:23 News

Din pricina unui sacrificiu in masa, intr-un sit arheologic din Peru au fost gasite ramasitele pamantesti a peste 100 de copii.

Au fost gasite ramasitele a peste 100 de copii sacrificati. In situl arheologic ce dateaza din secolul al XV-lea, s-a observat un cimitir masiv. Copiii care decedasera au avut inimile scoase din piept. Aceasta s-ar parea ca a fost si cauza mortii, relateaza specialistii.

Conform unui studiu ce a fost publicat in jurnalul „Plos One”, de catre arheologul Gabriel Prieto, s-ar parea ca ar fi vorba de nu mai putin de 140 de copii care au fost macelariti. Descoperirea socanta a fost facuta de catre specialistul de la Universitatea Nationala Trujillo, din Peru, alaturi de colegii sai.

Acesta s-ar parea ca ar fi cel mai mare sacrificiu in masa din Americi. Impreuna cu ramasitele copiilor mai existau si peste 200 de lame. Animalele fusesera de asemenea ucise cu foarte multa brutalitate. Nu se stiau foarte multe lucruri despre aceasta practica pe coasta nordica din statul Peru.

Au fost gasite ramasitele a peste 100 de copii sacrificati

Descoperirea socanta a fost facuta pe situl arheologic Huanchaquito-Las Llamas. Potrivit descopera.ro, situl facea parte din Chimu, care era o cultura dominanta din coasta peruana in secolul al XV-lea.

In studiul mentionat anterior au fost descrise aceste descoperiri, efectuate intre anii 2011 si 2016. Asa au fost scoase la iveala sute de trupuri omenesti. Ramasitele au fost ingropate intr-o regiune de aproape 700 de metri patrati. Totodata, printre osemintele umane au fost gasite aprope in intregime doar copii. Cele animale apartineau cel mai probabil doar lamelor mai tinere.

Descoperire socanta facuta in Peru

Analizele genetice si anatomice au indicat ca respectivele ramasite umane apartineau atat fetelor, cat si baietilor cu varsta cuprinse intre 5 si 14 ani. Acestea aveau urme de taieturi care treceau prin stern si coastele deplasate cu mult. Ceea ce sugereaza ca atat copiii, cat si lamele au avut cutia toracica deschisa, pentru a le fi indepartata inima, in ritualuri sadice.

„Descoperirea arheologica a fost o surpriza pentru toti. Nu am vazut nimic similar pana acum si nu a fost nicio sugestie din sursele etnoistorice ca au avut loc sacrificii de o asemenea amploare pe coasta nordica din Peru”, a declarat unul dintre specialisti.

Publicat: 11 Mar. 2019, 19:23 News
Pe aceeași temă