Raed Arafat: ”Nu putem să spunem că situația este spre bine”

Publicat: 23 nov. 2020, 08:20 Autor: Elena Arhiva
Raed Arafat: ”Nu putem să spunem că situația este spre bine”

Raed Arafat spune despre rezultatele restricțiilor impuse în urmă cu două – trei săptămâni că „nu putem să spunem că situația este spre bine, nici că există creșterea care a existat acum două – trei săptămâni”. Șeful DSU spune că Bucureștiul a ajuns la un platou, în ceea ce privește cazurile de coronavirus, dar că nu se poate spune în acest moment că situația este „spre bine”.

Întrebat despre posibilitatea intrării Capitalei în carantină, Raed Arafat a spus că măsura este decisă de autoritățile locale. „Instituirea carantinei se face la propunerea DSP-urilor, dacă se ajunge la anumite criterii ce trebuie întrunite. Mai multe localități au decis să intre în carantină prin decizia Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență, altele au ales măsuri suplimentare de control, să mai aștepte impunerea stării de carantină. Nu o impunem de la centru în acest moment, ci este luată decizia pe plan local de către DSP-uri, cu avizul INSP și cu decizia CJSU, urmând ca ordinul să fie semnat de mine și publicat în conformitate cu prevederile legale”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Întrebat ce rezultate au avut măsurile impuse deja în Capitală, Arafat a spus: „În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi. Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, dar nici nu putem să spunem că este în creștere așa cum era acum două-trei săptămâni. Măsurile au început să aibă efect. Dacă nu, atunci trebuie prelungite sau luate măsuri suplimentare”.

Incidența cazurilor noi de infectări la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, din București a crescut ușor, duminică, la un indice de 6,13.

România a depășit pragul de 10.000 de morți de coronavirus

În ultimele 24 de ore au fost 5.837 de cazuri noi de COVID-19, din 20.790 de teste – rata de pozitivare este de 28%. Alte 131 de persoane au murit după ce s-au infectat cu coronavirus, astfel că bilanțul total depășește 10.000 de decese.

Până pe 22 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 418.645 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
295.148 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.837 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 23 nov. 2020, 08:20 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă