Raed Arafat, dezamăgit de atitudinea românilor după relaxarea restricțiilor: „Acum am ajuns în momentul care ne batem joc de ce s-a făcut”

Publicat: 20 May. 2020, 10:46 News
Raed Arafat, dezamăgit de atitudinea românilor după relaxarea restricțiilor: „Acum am ajuns în momentul care ne batem joc de ce s-a făcut”

Raed Arafat este dezamăgit de atitudinea românilor după relaxarea restricţiilor. Şeful DSU spune că a constatat că unelepersoane fac „băşcălie” şi iau în „batjocură şi la mişto” situaţii serioase precum cea privind răspândirea noului coronavirus.

„Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică (…) acum am ajuns în momentul care ne batem joc de ce s-a făcut. (…) Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia”, afirmă Arafat.

„Normal, fără nicio discuţie şi aş fi total inconştient dacă aş spune că nu mă tem de acest virus. Este atât de periculos şi avem decese. Deja am atins o mie o sută şi ceva de decese. Haideţi să lăsăm prostiile care circulă pe reţelele de socializare, în unele dezbateri care au ieşit din sfera dezbaterilor pragmatice şi ştiinţifice şi au devenit, unele dintre ele, dezbateri de batjocură. Dacă aveam situaţia pe care a avut-o Italia am fi îndrăznit o secundă să spunem că se exagerează? Dacă în România totuşi am evitat o situaţie care este dramatică (…) acum am ajuns în momentul în care ne batem joc de ce s-a făcut. (…) Dacă ar veni un val nou şi să înceapă să crească numărul cazurilor cred că nouă, ca autorităţi, ne va fi mult mai greu să gestionăm situaţia pentru că s-a implantat în conştientul unei părţi a populaţiei că aici a fost o cacealma”, a spus Arafat.

„Eu am crezut că memoria rămâne măcar şase luni, dar văd că memoria nici măcar două săptămâni nu rămâne”, a mai afirmat şeful DSU.

Mai mult decât atât, Raed Arafat a spus profund dezamăgit faptul că există „inclusiv grupuri organizate” care fac „băşcălie” de măsurile luate de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului.

Publicat: 20 May. 2020, 10:46 News
Pe aceeași temă