Raed Arafat, declarații șocante cu privire la evoluția pandemiei: „Vom ajunge la poveștile adevărate în care să alegi între un bolnav și altul pe cine intubezi”

Publicat: 13 Aug. 2020, 09:10 Arhiva
Raed Arafat, declarații șocante cu privire la evoluția pandemiei: „Vom ajunge la poveștile adevărate în care să alegi între un bolnav și altul pe cine intubezi”

Din cauza creșterii infectărilor cu noul coronaviurs din ultimele zile, Raed Arafat a tras din nou un semnal de alarmă. Acesta susține că medicii vor ajunge să aleagă pe cine intubează și pe cine nu.

Din nefericire în România, rapoartele zilnice trec de 1.000 de persoane infectate cu Covid-19, iar specialiștii ne avertizează că dacă vom continua în acest ritm, vom ajunge în scurt timp și la 2.800 de cazuri noi de infectări pe zi.

Secretarul de Stat, Raed Arafat, atrage atenția asupra sistemului sanitar care este supus unor presiuni uriașe generate de numărul din ce în ce mai mare de bolnavi internați în fiecare zi. Acesta s-a arătat destul de îngrijorat de situațiile cu care medicii ar urma să se confrunte pe viitor…

„Dacă ajung să am toate paturile de terapie intensivă ocupate, vom ajunge la poveștile adevărate pe care le-am auzit din alte părți, în care ai doi bolnavi pe un ventilator sau să alegi între un bolnav și altul pe cine intubezi, pe cine ventilezi. Noi nu vrem să ajungem la asta”, a declarat Raed Arafat la o emisiune tv.

„Ne confruntăm cu o situație de lungă durată”

„Nu putem spune că s-a pierdut controlul pandemiei, dar noi ne confruntăm cu o situație de lungă durată. Nu e o situație obișnuită. Când ai un accident mare, durata e mică, reacția e rapidă și se termină. Aici suntem deja de câteva luni de zile. E normal să apară multe tentative de a ataca părerile specialiștilor, de a contesta deciziile autorităților.

Acest lucru a apărut în toată lumea. Nu înseamnă că s-a pierdut situația de sub control. Înseamnă că în viitor trebuie comunicat mai intens și poate schimbat modul de comunicare către populație, astfel încât populația să înțeleagă că ce se face este în interesul și beneficiul lor. E o situație cu care se confruntă toate țările lumii. Unele ceva mai mult decât altele. Depinde de cât de pregătită e populația să ia în serios sau nu anumite informații”, a declarat Arafat la Antena 3.

Publicat: 13 Aug. 2020, 09:10 Arhiva
Pe aceeași temă