Raed Arafat, despre revenirea asupra deciziei interzicerii pelerinajului la Iaşi: ”Aici nu e vorba de disproporţie, nici de dicriminare, nici de dorinţa de a face rău”

Publicat: 10 Oct. 2020, 13:41 Arhiva
Raed Arafat, despre revenirea asupra deciziei interzicerii pelerinajului la Iaşi: ”Aici nu e vorba de disproporţie, nici de dicriminare, nici de dorinţa de a face rău”

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri seara, referitor la mesajul Patriarhiei, care a cerut reanalizarea deciziei de interzicere a pelerinajului de la Iaşi, că o astfel de hotărâre ar fi una politică.

Raed Arafat, a declarat vineri seara că nu a dorit să dezbată acest subiect.

„Mulţi au încercat să se folosească exact de faptul că doctorul Arafat nu face parte din credinţa noastră, înseamnă că are ceva cu noi, şi s-a folosit acest lucru în ultimele zile. (…) Aici nu e vorba de disproporţie, nici de dicriminare, nici de dorinţa de a face rău, este vorba de domeniul sănătăţii publice”, a spus Arafat, la Digi24.

El susţine că în timpul unui astfel de pelerinaj, precum cel de la Sfânta Cuvioasă Parascheva, există un risc mare de infectare.

„Am explicat logica, este risc de infecţie pe drum către, şi de acolo înapoi, plus timpul petrecut la faţa locului, dacă este un număr foarte mare de oameni”, a declarat şeful DSU.

Întrebat dacă autorităţile ar putea reveni asupra deciziei, Raed Arafat a spus: „Numai dacă decizia va fi una politică, şi nu tehnică. Nu din punct de vedere medical, ştiu părerea colegilor mei, nu avem cum să revenim asupra unei astfel de decizii, care e luată cu bună credinţă şi în baza unei analize foarte serioase”, a mai spus Arafat.

Patriarhul Daniel cere ridicarea „măsurii excesive” de interzicere a pelerinajului de la Iași

Patriarhia Română consideră că interzicerea pelerinajului la Sfânta Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în Iaşi este o „măsură disproporţionată, discriminatorie”, potrivit unui comunicat remis vineri presei. Oficialii BOR speră că „se va reveni cât mai curând asupra măsurii excesive de interzicere a pelerinajului de la Iaşi”.

„Patriarhia Română își exprimă deplina solidaritate cu toți credincioșii ortodocși care în aceste zile doresc să se roage ca pelerini Sfintei Cuvioase Parascheva, precum și cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, gazda profund responsabilă a pelerinajului anual de la Iași. Interzicerea în acest an a pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva pentru credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi este o măsură disproporționată, discriminatorie şi luată fără o consultare prealabilă cu Biserica Ortodoxă Română”, se arată într-un comunicat semnat de Patriarhul Daniel, publicat vineri seară pe site-ul Basilica.ro.

Publicat: 10 Oct. 2020, 13:41 Arhiva
Pe aceeași temă