Ce spune Raed Arafat despre protestele din țară: ”Cei care urlă şi nu le plac măsurile să ne spună cum văd ei treaba”

Publicat: 30 Mar. 2021, 09:58 Arhiva
Ce spune Raed Arafat despre protestele din țară: ”Cei care urlă şi nu le plac măsurile să ne spună cum văd ei treaba”

Raed Arafat a făcut declarații după protestele care au luat amploare în toată țara. Șeful DSU a explicat faptul că cei care au ieșit în stradă trăiesc într-o altă realitate pentru că situația în care ne aflăm este destul de gravă.

Raed Arafat a declarat, luni seara, la Digi24, în contextul în care în ţară au loc mai multe proteste faţă de restricţii, că cei care au ieşit în stradă au puncte de vedere pe care trebuie să le probeze, pentru că realitatea este alta. Arafat a spus că situaţia continuă să se înrăutăţească, însă din fericire există o creştere lentă.

„Cei care urlă şi nu le plac măsurile să ne spună cum văd ei treaba”, a adăugat Arafat.

Situație gravă în toate județele

Infecţiile cresc în mare parte din judeţe, cu excepţia Timişului, care luni a avut o uşoară scădere, potrivit lui Raed Arafat. Totodată, acesta nu exclude ca Bucureştiul să ajungă, în câteva zile, la o rată de infectare de 7,5 la mie.

„Noi sfătuim să fie multă lume la telemuncă ca să protejăm transportul public. La DSU oamenii muncesc la distanţă, alţii vin la 6.30, alţii vin după. Împreună putem să decalăm şi să facem acest efort, să reducem aglomeraţia în momentele cheie”, a menţionat şeful DSU.

Întrebat ce este diferit acum faţă de luna noiembrie, şeful DSU a răspuns că noul val a pornit cu secţiile ATI mai pline decât în noiembrie, când erau 400-500 de bolnavi, iar acum au fost mai mult de 900 de pacienţi. S-a schimbat şi modul în care vin oamenii la spital, deoarece acum vin mai târziu, cu forme mai grave: „Asta înseamnă că stăm acasă, ascultăm de unii şi de alţii şi sunăm la 112 când ne e rău. Cei care ajung au nevoie de internare neapărat”.

Arafat a adăugat că oamenii trebuie să înţeleagă faptul că măsurile sunt temporare, adoptate „poate pe 4-5 săptămâni, până vedem o scădere”.

Întrebat când se vor vedea rezultatele în Bucureşti şi Ilfov, Arafat a răspuns că speră să se vadă o încetinire în 3-4 săptămâni.

„Dacă vine lumea la vaccinare, acesta poate fi ultimul hop”, a spus Arafat. În final, întrebat ce le transmite celor care au ieşit în stradă, şeful DSU a spus: „să fie atenţi de unde îşi iau informaţia şi să se gândească la faptul că au bătrânii lor, rudele lor cu care pot ajunge mâine la spital. Să înţeleagă că orice rudă a lor poate fi mâine victima acestui virus”, a mai explicat acesta.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 30 Mar. 2021, 09:58 Arhiva
Pe aceeași temă