Raed Arafat, avertismentul care dă fiori românilor! „Se poate ajunge de la niciun simptom la o simptomatologie care să evolueze rapid și chiar să ucidă”

Publicat: 16 Jul. 2020, 08:19 Arhiva
Raed Arafat, avertismentul care dă fiori românilor! „Se poate ajunge de la niciun simptom la o simptomatologie care să evolueze rapid și chiar să ucidă”

„Este o situație despre care noi am avertizat. Nu este primul caz de care aflu. Am mai avut la București semnalate de SMURD București într-o perioadă scurtă cel puțin trei cazuri, din care unul a ajuns în stare critică , la o săptămână după ce a refuzat internarea în spital. Un altul a solicitat intervenția SMURD și era deja în stop cardiac.

Bineînțeles, asta nu se întâmplă la toți, ci la 1% din acești pacienți. Când spunem că pacientul avea tuse seacă înseamnă că nu era chiar asimptomatic. Asimptomatic înseamnă că nu ai nimic. La câte dezbateri au avut loc și la câte păreri neavizate au fost expuse populației, populația nu mai înțelege decât că dacă sunt pe picioare și sunt bine înseamnă că pot pleca acasă. Dar nu ia în considerare că această boală poate să se agraveze foarte rapid.

O persoană care este cu simptomatologie ușoară sau chiar asimptomatică, poate să înceapă să aibă simptomatologie și poate să aibă o evoluție respiratorie gravă care să ducă chiar la intrare în comă și deces. Eu nu știam de cazul din Galați, dar din ce spuneți e exact ce s-a întâmplat și cu studenta din Timișoara, acum câteva luni, care a rămas acasă singură și a fost găsită decedată”, a declarat secretarul de stat, miercuri seară, la Antena 3.

Arafat: „Se poate ajunge ajunge de la niciun simptom la o simptomatologie care să evolueze rapid și chiar să ucidă

Raed Arafat sfătuiește pe toată lumea să asculte recomandările medicului și să lase la o parte toate așa-zisele „recomandări” neavizate date de unii și alții. „Covid-19 e un virus care poate ajunge de la niciun simptom la o simptomatologie care să evolueze rapid și chiar să ucidă. Cazurile pe care le cunoaștem sunt o dovadă în acest sens”, a subliniat Arafat.

641 de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore

641 de noi cazuri de infectare cu Covid-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătății, după un număr record de teste – 18.440.

Până pe 15 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 34226 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24155 au fost externate, dintre care 22049 de pacienți vindecați și 2106 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 727 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până pe 15 iulie, 1952 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Publicat: 16 Jul. 2020, 08:19 Arhiva
Pe aceeași temă