Raed Arafat, avertisment cu privire la măştile de protecţie. Ce le transmite secretarul de stat cetăţenilor

Publicat: 06 Apr. 2020, 15:28 News
Raed Arafat, avertisment cu privire la măştile de protecţie. Ce le transmite secretarul de stat cetăţenilor

Raed Arafat a făcut un anunţ important pentru persoanele care îşi confecţionează măşti de protecţie acasă. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne îi avertizează pe aceştia şi le transmite faptul că echipamentele trebuie spălate şi călcate zilnic, pentru a le dezinfecta.

„Este cunoscut faptul că nu prea găsim măşti simple în piaţă şi faptul că în cazul în care găsim preţurile pot fi exorbitante. De aceea au început să apară alternative ce pot fi realizate acasă de oricine ca să le poarte când iese din casă. (…) Aduceţi-vă aminte, nu este nevoie de mască medicală ca să vă protejaţi şi să protejaţi pe alţii… puteţi improviza! Totodată, dacă faceţi acest lucru şi vă confecţionaţi o mască acasă, nu uitaţi să o spălaţi zilnic când vă întoarceţi acasă şi să o călcaţi”, a transmis Raed Arafat pe reţelele de socializare.

Acesta a reamintit faptul că măştile de protecţie nu erau necesare decât în cazul persoanelor cu simptome, însă regulile s-au schimbat radical.

„Recent însă, luând în considerare modul de răspândire a virusului inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autorităţi pe plan internaţional au început să recomande purtatul măştii (…) oriunde mergem în spaţiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alţii. (…) Va dura până ne vom obişnui cu această practică, dar din ce văd şi din informaţiile pe care le avem, ar fi bine să începem să aplicăm această practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar râde de noi şi cât de haios sau ciudat am arăta”, a mai spus acesta.

Publicat: 06 Apr. 2020, 15:28 News
Pe aceeași temă