Raed Arafat, anunț îngrijorător: ”E posibil să ajungem ca Italia”

Publicat: 09 Apr. 2020, 10:32 General

Secretarul de stat Raed Arafat a transmis un mesaj îngrijorător pentru România. Țara noastră ar putea să ajungă, într-o anumită situație, precum Italia, din cauza coronavirusului.

Secretarul de stat avertizează că scenariul din România s-ar putea transforma într-unul dramatic, iar autoritățile ar trebui să ia măsuri mai drastice pentru a împiedica răspândirea coronavirusului. Cetățenii trebuie să înțeleagă faptul că autoizolarea este benefică, chiar dacă dorința de a ieși din casă este mare, având în vedere temperaturile ridicate.

”La acest moment încă avem cazuri noi și suntem în creștere. Nu suntem încă în situația din țări precum Italia, Franța, SUA. Nu știu dacă vom ajunge în situația asta. E posibil să ajungem, e posibil să nu. Vom putea spune mai mult după perioada Paștelui. Toată lumea vrea să relaxeze măsurile, fiți siguri. Dar la acest moment, dacă le relaxăm prea devreme, există riscul să explodeze situația și să nu o mai putem controla. Vedem ce decizii luăm după Paște. Etapă cu etapă, vom reveni la normalitate”, spune Raed Arafat.

”Va trebui, la un moment dat, să învățăm să trăim cu acest virus pentru că el nu va dispărea și nici noi nu putem să rămânem izolați pe viață în casă. E posibil, până iese un vaccin împotriva acestui virus, să învățăm să trăim cu el, dar să respectăm niște reguli în societate ca să limităm răspândirea lui”, a declarat Raed Arafat, potrivit Antena 3.

Publicat: 09 Apr. 2020, 10:32 General
Pe aceeași temă