Prezentator aproape anonim de la TVR, salariu de 6.000 de Euro pe luna! Cine e moderatorul care devalizeaza lunar bugetul televiziunii de stat?!

Publicat: 22 Nov. 2018, 12:58 News 3

Moderatorul talk-show-ului despre care foarte putina lume a auzit castiga o gramada de bani de la televiziunea de stat.

Prezentator aproape anonim de la TVR, salariu de 6.000 de Euro pe luna! Ionut Cristache de la TVR, prezentatorul emisiunii „Romania9” castiga unul dintre cele mai mari salarii din institutia publica.

Tabloidul Libertatea a publicat contractul moderatorului TV din care reiese clar ca acesta castiga lunar un salariu de 26.377 Ron, adica aproximativ 5.650 de Euro. Salariul lui Cristache nu ar fi deloc mare pentru o televiziune daca ar fi una comerciala sau daca emisiunea pe care el o prezinta ar face o audienta care sa aduca mari castiguri financiare postului. Mentionam ca de-a lungul timpului au aparut informatii publice conform carora prezentatori de stiri, vedete de la alte posturi TV sau chiar reporteri incaseaza lunar la televiziunile comerciale salarii de mii de euro.

Daca pentru un post ca Pro TV sau Antena 1 este justificabil sa plateasca cu mii de euro reporterii, prezentatorii sau moderatorii diverselor emisiuni, pentru TVR 1 este cu atat mai socant cu cat emisiunea lui Iordache nu conteaza absolut deloc in prime-time.

Prezentator aproape anonim de la TVR, salariu de 6.000 de Euro pe luna!

Conform contractului sau, Cristache are un target de audienta cu cel putin 30% mai mare decat media postului, dar dat fiind ca emisiunea lui este in prime-time, acest target este foarte usor de atins, fara meritul lui personal. Ca o comparație, potrivit informațiilor Paginademedia.ro, emisiunea Marinei Almășan de la TVR 2, Femei de 10, Bărbați de 10 are pentru această toamnă un target de creştere a audienţei cu 50% target naţional, faţă de media audienţei pe acelaşi tronson din toamna lui 2017.

Principalii prezentatori de emisiuni de tip talk-show din Romania sunt Cosmin Prelipceanu (Digi 24), Rares Bogdan (Realitatea TV), Mihai Gadea (Antena 3) sau Victor Ciutacu (RTV), cu totii au salarii ce depasesc lejer 6.000 de euro, dar toate emisiunile de mai sus inregistreaza audiente incomparabil mai mari decat emisiunea Romania9 de la TVR.

Publicat: 22 Nov. 2018, 12:58 News 3
Pe aceeași temă