A murit Mariana Zaharescu! A fost una dintre cele mai cunoscute voci ale Teleenciclopediei

Publicat: 19 Aug. 2019, 17:24 Ciao.ro
A murit Mariana Zaharescu! A fost una dintre cele mai cunoscute voci ale Teleenciclopediei

Doliu in Romania dupa ce o legenda a Televiziunii Romane s-a stins din viata, lasand multi oameni indurerati.

A murit Mariana Zaharescu! A fost supranumita „vocea de aur” a emisiunii „Teleenciclopedia”, difuzata de TVR si cunoscuta de toti romanii. Mariana a murit in decursul zilei de ieri.

Mariana avea frumoasa varsta de 87 de ani. Vestea decesului a fost facuta public de catre TVR: „Suntem mai săraci. Doamna Mariana Zaharescu, una dintre vocile Teleenciclopediei, a plecat dintre noi. Dumnezeu să o odihnească în pace” a transmis TVR pe pagina de Facebook.

A murit Mariana Zaharescu!

A murit Mariana Zaharescu

Inainte de a se angaja la Televiziunea Romana, Mariana Zaharescu a lucrat la Radio: „Am participat la concurs şi l-am câştigat. Cred că am fost aleasă datorită tinereţii mele şi a vocii pe care o am. Nu o luaţi ca pe o lipsă de modestie, însă am fost numită «Vocea de aur». (…)

«Teleenciclopedia» a fost şi este o emisiune foarte iubită de oameni. Este adevărat ca nu mai are aceeaşi afluenţă de telespectatori, dar este încă urmărită”, a spus in urma cu mult timp Mariana Zaharescu pentru jurnalul.ro.

„Teleenciclopedia” este una dintre cele mai longevive emisiuni romanesti, care a inceput sa fie difuzata in 1965. Prima difuzare a emisiunii s-a inregistrat la data de 22 mai 1965, emisiunea fiind difuzata in continuare pe TVR1, sambata dupa-amiaza la ora 18.45.

Sunt prezentate documentare cu subiecte diverse: natura, tehnologie, sanatate etc. Cele mai multe documentare sunt achizitionate de la BBC.

Publicat: 19 Aug. 2019, 17:24 Ciao.ro
Pe aceeași temă