Povestea incredibilă a unui cuplu surprins de epidemie în timp ce naviga în jurul lumii: „Nimeni nu ne-a spus de pandemia de coronavirus”

Publicat: 22 Apr. 2020, 13:22 News
Povestea incredibilă a unui cuplu surprins de epidemie în timp ce naviga în jurul lumii: „Nimeni nu ne-a spus de pandemia de coronavirus”

Elena Manighetti şi Ryan Osborne s-au decis în 2017 să-şi împlinească visul de a călători în jurul lumii Cei doi au renunţat la slujbe şi au achiziţionat o ambarcaţiune. Tinerii au păstrat legătura doar cu familia, însă cu o singură condiţie: fără veşti rele.

Cuplul originar din Manchester, Regatul Unit, traversa luna trecută oceanul Atlantic din Insulele Canare şi se îndrepta spre Caraibe. Cei doi au plecat cu mijloace limitate de comunicare cu lumea exterioară şi nu au ştiut de răspândirea globală a noului virus letal, potrivit mediafax.ro

Atunci când au vrut să acosteze în portul unei mici insule din teritoriile franceze la mijlocul lunii martie, au recepţionat semnal şi au aflat că accesul este restricţionat din cauza măsurilor luate pentru prevenirea transmiterii de Covid-19.

Cuplul şi-a petrecut tot timpul pe mare de la erupţia pandemiei de coronavirus. În speranţa că situaţia nu este atât de gravă, au subestimat puţinele informaţii pe care le aveau despre focarul izbucnit în China.

După ce şi-au schimbat cursul călătoriei către Grenada, au prins semnal 4G şi au înteles gravitatea situaţiei. O altă problemă cu care s-au confruntat în vederea debarcării a fost cetăţenia italiană a Elenei. Deşi nu a fost de luni bune în Italia, cuplul a trebuit să demonstreze acest lucru.

Din fericire, ruta ambarcaţiunii a fost monitorizată prin GPS şi au putut dovedi cu istoricul de navigare. Ba mai mult decât atât, au stat în carantină 25 de zile pe mare. După ce au debarcat în insula Saint Vincent, veştile sumbre de acasă nu au întârziat să apară. Cei doi speră să poată continua călătoria de explorare a Caraibelor înainte să înceapă sezonul uraganelor în iunie, redactează BBC.

Publicat: 22 Apr. 2020, 13:22 News
Pe aceeași temă