Povestea celui de-al treilea mort de coronavirus. Cine este, de fapt, Vasile Ouatu

Publicat: 23 Mar. 2020, 08:56 Arhiva

Povestea celui de-al treilea mort de coronavirus. Coronavirusul a făcut și cea de-a treia victimă: un bărbat în vârstă de 70 de ani din Piatra Neamț, care a murit la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Vasile Ouatu era un cunoscut om de afaceri, arată mesagerulneamt.ro.

Mai mult decât atât, el activa ca președinte al Clubului de Volei Unic Piatra Neamț și a fost și viceprimar al municipiului. În comunicatul oficial, transmis de autorități, se arată că a fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și avea afecțiuni cronice, precum diabet și hipertensiune arterială.

„În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala). În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată”, arată autoritățile.

Alte două persoane au decedat din cauza coronavirusului

Duminică, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova. Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Publicat: 23 Mar. 2020, 08:56 Arhiva
Pe aceeași temă