Organizația Mondială a Sănătății, noi recomandări pentru combaterea coronavirusului

Publicat: 13 mart. 2020, 15:24 Autor: Elena Arhiva
Organizația Mondială a Sănătății, noi recomandări pentru combaterea coronavirusului

Organizația Mondială a Sănătății, noi recomandări pentru combaterea coronavirusului. Un reprezentant al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a condus echipa OMS ce a analizat luna trecută situaţia din China, a declarat că, în încercarea de a stopa răspândirea COVID-19, ţările pot câştiga timp pe o perioadă scurtă, odată cu limitarea călătoriilor, însă această măsură „nu ajută”.

Cele mai eficiente, spune specialistul, sunt respectarea recomandărilor făcute de experţi şi depistarea cazurilor.

Doctorul Bruce Aylward a spus într-un interviu citat de Euronews că interdicţiile de călătorie „în general nu sunt parte din arsenalul pe care să îl foloseşti într-un astfel de caz”. „Ceea ce am descoperit, ca principiu destul de robust, este că nu ajută să restricţionezi mobilitatea”, a spus Aylward. „Ceea ce interesează cu adevărat este unde se află virusul. Virusurile la pacienţi, virusurile la contacţii apropiaţi”.

Aylward a făcut afirmaţiile la o zi după ce şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că răspândirea la nivel mondial a coronavirusului poate fi caracterizată ca pandemie, conform news.ro.

Numeroase ţări au luat, în ultimele săptămâni, măsuri importante – principala fiind suspendarea călătoriilor în străinătate şi plasarea în carantină a mai multor oraşe şi regiuni, scrie bzi.ro.

Reprezentantul OMS a recunoscut că „oamenii sunt derutaţi” legat de coronavirus. El spune că simplele măsuri – precum spălarea mâinilor – şi testarea rapidă, în cazul în care o persoană este suspectă că a fost expusă COVID-19, sunt mai eficiente.

Noi recomandări pentru combaterea coronavirusului. Strănutul nu este un simptom al Covid-19

Aylward a înlăturat şi câteva dintre miturile şi preconcepţiile generate pe seama COVID-19. El a spus că oamenii nu trebuie să fie îngrijoraţi cu privire la bunurile pe care le cumpără şi care vin din zone cu număr mare de cazuri şi a amintit că strănutul nu este simptom al bolii, ci febra şi tusea seacă.

El a făcut referire şi la ideea că o vreme mai caldă ar putea să elimine coronavirusul.

„Mulţi întreabă dacă o să dispară odată cu iarna. Nu aş paria pe Mama Natură aici”, a spus. „Aş paria pe descoperirea cazurilor. Izolarea pacienţilor. Identificarea contacţilor. Testare. Testare. Testare”.

Publicat: 13 mart. 2020, 15:24 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă