OMS vine cu vești proaste! A crescut numărul de infectări cu SARS-CoV-2 la nivel global, după şase săptămâni de scădere

Publicat: 02 Mar. 2021, 10:00 Arhiva
OMS vine cu vești proaste! A crescut numărul de infectări cu SARS-CoV-2 la nivel global, după şase săptămâni de scădere

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus înregistrate la nivel global este din nou în creştere după şase săptămâni consecutive de scădere, a afirmat luni directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citat de DPA.

”Este dezamăgitor, dar nu surprinzător”, a declarat din Geneva Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Oficialul a precizat că trendul crescător se manifestă în toate zonele, cu excepţia Africii şi regiunilor Pacificului de Vest. ”Parţial pare să fie urmarea relaxării măsurilor de sănătate publică, circulaţiei în continuare a variantelor virusului şi a faptului că oamenii au lăsat garda jos”, a spus acesta.

Directorul OMS a recomandat comunităţii internaţionale să nu se bazeze exclusiv pe vaccinare, spunând că regulile fundamentale de igienă rămân de bază în ceea ce priveşte controlul pandemiei, notează Agerpres.

Personalul medical din ţările sărace este vaccinat

Cu toate acestea, a spus că este încurajator că, în sfârşit, personalul medical din ţările sărace este vaccinat, inclusiv în ţări din Vestul Africii precum Ghana şi Coasta de Fildeş.

Până la finalul lui mai, 237 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 sunt preconizate să fie pregătite pentru a fi distribuite în 142 de ţări sărace.

”Este regretabil că acest lucru se întâmplă după aproape trei luni de când unele dintre ţările dezvoltate au demarat campaniile naţionale de vaccinare”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 02 Mar. 2021, 10:00 Arhiva
Pe aceeași temă