OMS, semnal de alarmă în plină pandemie: „Şansele de a scăpa sunt de 1 la 200! Gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”

Publicat: 18 Sep. 2020, 12:25 Arhiva
OMS, semnal de alarmă în plină pandemie: „Şansele de a scăpa sunt de 1 la 200! Gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că şansele de a scăpa de infecţia cu COVID-19 sunt foarte mici. Doar măsurile de protecţie şi un vaccin pot ajuta. Numărul spitalizărilor la nivel mondial a crescut foarte mult.

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat că statistic este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de o infecţie cu Covid-19. „Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan, citat de Mediafax.

În cadrul conferinţei de miercuri, oficialii OMS au avertizat că la nivel mondial se înregistrează „creşteri ale numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”. Zonele cu cele mai multe cazuri sunt în Spania, Franţa, Muntenegru, Ucraina şi unele state ale Statelor Unite.

Când se va întoarce lumea la viaţa „normală”

Lumea va putea să revină la viața de dinainte de COVID nu mai devreme de anul 2022, a declarat, miercuri, directorul ştiinţific al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Soumya Swaminathan, scrie CNN.

“Până în 2022, o mare parte din populație ar trebui să înceapă să primească vaccinul care crește imunitatea împotriva COVID-19. Până atunci însă, trebuie să menținem același tip de măsuri care sunt puse în aplicare în prezent, precum distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție și igiena respiratorie”, a transmis Soumya Swaminathan, în cadrul unei întâlniri organizate online de Fundația Națiunilor, potrivit CNN.

Măsurile de protecție ar trebui să continue chiar și după ce oamenii vor începe să primească vaccinul, deoarece, spune Swaminathan, e nevoie ca măcar 70% din populație să fie vaccinată și imunizată înainte să se vadă o scădere drastică a numărului de infectări.

Publicat: 18 Sep. 2020, 12:25 Arhiva
Pe aceeași temă