Oceanele isi schimba culoarea dintr-un motiv stiintific terifiant! Modificarea ecosistemului e cel mai grav semnal de alarma! :(

Publicat: 17 Feb. 2019, 18:15 Life

Oceanele isi schimba culoarea si totul a fost observat de oamenii de stiinta.

Oceanele nu vor mai avea aceeasi nuanta, sustin cercetatorii. Diferenta nu va fi una vizibila in mod semnificativ, insa va putea fi observata prin intermediul senzorilor optici. Cel mai nou studiu a aratat ca faptul ca oceanele isi schimba culoarea reprezinta un semnal de alarma.

Cu adevarat grav este si motivul din spatele schimbarilor din ecosistem. De vina este incalzirea globala, pentru ca are un efect negativ si asupra marilor si oceanelor. Schimbarile climatice vor face ca albastrul oceanelor sa fie mai bleu. Verdele va deveni ceva mai intens, potrivit cercetatorilor.

S-a ajuns la o asemenea concluzie socanta dupa ce a fost realizat un model climatic global. Acesta a simulat dezvoltarea unei mici creaturi care traieste in oceane. Oceanele par albastre sau verzi datorita unei combinatii dintre lumina solara in raport cu apa si organismele ce traiesc in acel mediu.

Continuarea articolului »

Publicat: 17 Feb. 2019, 18:15 Life
Pe aceeași temă