Oana Lis, violata de tatal ei. Cum o ajuta psihologia sa scape de aceasta trauma

Publicat: 16 iun. 2019, 15:46 Autor: D. C. Vedete

Sotia fostului primar al Bucurestiului a termina facultatea de psihologie. Vrea sa isi deschida un cabinet pentru a ajuta oamenii ca ea.

Oana Lis a fost violata de tatal ei timp de 2 ani, de la varsta de 12 ani pana la 14 ani. Cum era normal, vedeta a ramas cu sechele si a refuzat sa isi mai vada familia. Dar Oana Lis a inteles, cu ajutorul cursurilor de la facultatea de psihologie, de ce tatal ei i-a facut asta.

Blonda sustine ca regreta ca a termina cursurile. Aceasta sustine ca, cu ajutorul psihologiei, a invatat cum sa traiasca. Aceasta a invatat si ca trebuie sa isi rezolve problemele cu familia sa. Mai exact, cu fratele si cu tatal ei care a violat-o timp de 2 ani.

Oana Lis, violata de tatal ei

De la 12 pana la 14 ani, vedeta a fost violata de propriul tata. In plus, barbatul facea scandaluri des. Chiar isi punea fiica sa il omoare.

„Mă punea să mănânc de unde mâncau animalele. Mă punea să îl omor, într-o zi s-a dat cu benzină şi mi-a spus mie să îi dau foc. Am vrut să mă omor şi pe mine şi să îl omor şi pe el. Lucrurile astea le-am vorbit eu cu mine, cu Dumnezeu şi cu tatăl meu. Acum mă simt mai puternică şi pot să vorbesc.

Doar cine a trecut printr-un viol ştie cum e. La mine sunt 24 de ani de atunci şi e prima dată când pot să vorbesc despre asta. În România acesta este un subiect tabu. Tatăl meu, pentru că nu m-a ajutat nimeni să îl bag la puşcărie, a început o relaţie cu o altă femeie şi a început să o abuzeze şi pe fiica ei, de 14 ani. Eu aveam 12 ani când a început.

Tatăl meu, în care aveam mare încredere ca orice copil, îmi spunea că e normal, că aşa trebuie să îşi înveţe taţii fetele. Iar eu credeam. Până la 14 ani, când am ajuns la liceu şi mi-am dat seama că nu e aşa. Eu cred că mama bănuia, dar nu a avut curaj să facă ceva. Tatăl meu nu şi-a cerut niciodată iertare în faţa mea. Lumea m-a condamnat pentru că nu l-am chemat la nunta mea.

Oana a fost un copil abuzat

Mătuşa mea m-a întrebat de ce nu l-am chemat pe tata la nuntă, i-am spus că m-a abuzat sexual şi mi-a spus: „Poate ţi s-a părut”. Mi-a furat copilăria, plăcerea primului sărut cu un băiat. Acum 24 de ani, când eu aveam 12 ani, nu vorbea nimeni despre sex, fetele se jucau cu păpuşi. Nu era ca acum. Mă bătea nonstop.

La vremea respectivă voiam să mă sinucid, am şi încercat, dar credinţa că voi avea o viaţă mai bună, un viitor, m-au împiedicat. Mă teroriza, îmi spunea că dacă spun ceva se va sinucide şi că eu voi face păcatul suprem. Eu începusem să îmi dau seama că normal e să se culce cu mama mea, nu cu mine. Când eşti copil, e foarte uşor să fii manipulată psihic, mai ales de un om în care ai încredere.

Oana Lis a inceput sa bage la pacanele. Cati bani a castigat

Eu atunci nu aveam cu cine să vorbesc, mama era bolnavă, de psihologi nici nu se punea problema, cu bunica şi mătuşile mele nu puteam să discut despre aşa ceva. Eu dacă l-aş vedea pe taică-mea violat de un homosexual timp de doi ani, nemâncat, bătut şi schingiuit, atunci aş considera că sunt răzbunată.

Îmi era frică de el, el făcuse 7 ani de puşcărie pentru tentativă de omor. Îmi spunea că îmi taie mâinile, picioarele”, a mărturisit Oana, la „Un show păcătos”, in urma cu 4 ani.

Oana Lis, prinsa in pat cu Ursu’. Cum a reactionat Viorel Lis VIDEO

Oana Lis a terminat Psihologia

„Îmi pare rău că s-a terminat. A fost cea mai bună decizie din viaţa mea. Am învăţat să trăiesc în aici şi acum. Nimeni nu îţi garantează ziua de mâine. De exemplu, nu mai vorbeam cu fratele meu de câţiva ani. Am încercat să iau legătura cu el. E destul de greu să ierţi cu adevărat. Nu uiţi, e foarte greu.

Aici este mai complicat, este cu totul altceva (n.r. abuzul tatălui ei). Am încercat să îl înţeleg. Numai un om bolnav poate face aşa ceva. O dată am simţit că l-am iertat şi am aprins o lumânare la vii. M-am rugat să fie bine. Nu aş putea să îl accept în viaţa mea niciodată”, a spus Oana Lis la „Star Matinal”, zilele acestea.

Viorel Lis vrea sa fie incinerat. Oana Lis a divulgat ultimele lui dorinte

Oana Lis, scrisoare pentru tatal violator

„I-am scris o scrisoare tatălui meu. E un gest terapeutic. Jumate de scrisoare erau înjurături. Nu i-am trimis-o niciodată, nu ar înţelege. Când văd ştiri cu fetiţe violate de cineva din familie, mă doare, mă doare să văd familii care închid ochii. Din fericire, acum există terapeuţi”, a mai povestit Oana Lis care a fost violata de tatal ei timp de 2 ani.

Publicat: 16 iun. 2019, 15:46 Autor: D. C. Vedete
Pe aceeași temă