Oamenii de știință avertizează: cât de ușor te poți infecta cu noul coronavirus!

Publicat: 02 Oct. 2020, 14:12 Arhiva
Oamenii de știință avertizează: cât de ușor te poți infecta cu noul coronavirus!

Infecțiile cu noul coronavirus continuă să facă ravagii în multe colțuri ale lumii, însă în același timp, oamenii de știință fac noi descoperiri. Astfel, cercetătorii de la Universitatea Princeton au stabilit că poți contracta virusul Sars CoV-2 chiar și în cadrul unei conversații.

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Princeton, în timpul unei coversații se poate crea un flux de aer conic ca un jet, ce poate transporta picături infectate cu noul coronavirus chiar și pe parcursul a câtorva metri. Astfel, oamenii de știință subliniază că poți contracta virusul foarte ușor, chiar și în timpul unei conversații, scrie digi-world.tv.

Experții de la Univeristatea Princeton au descoperit că în timpul unei conversații se crează un flux de aer conic, care e asemănător unui jet ce poate transporta picături infectate cu noul coronavirus. ”Oamenii trebuie să recunoască că au un efect uimitor asupra celorlați.”, a declarat Howard Stone, unul dintre cercetătorii care a participat la studiu.

În cadrul acestui studiu, oamenii de știință au folosit o cameră de mare viteză pentru a stabili felul în care se mișcă picăturile ”eliberate” de o persoană care citește câteva propoziții de pe o foaie. Concluziile acestui experiment au fost faptul că fluxul de aer care rezultă în urma vorbirii poate transporta particule minuscule infectate, ce pot ajunge chiar și la câțiva metri de ”emițător”. ”Dacă vei vorbi 30 de secunde cu voce tare, vei răspândi particule pe o distanță de aproape doi metri”, a explicat un cercetător. Aceștia au subliniat, de asemenea, că purtarea măștii de protecție împotriva coronavirusului stopează răspândirea virusului și, de asemenea, un rol important în acest sens îl are și ventilația, care trebuie să fie foarte bună.

Record absolut de noi cazuri de coronavirus în România

2.343 de cazuri au fost depistate în ultimele 24 de ore. Este a treia zi consecutivă cu peste 2.000 de cazuri zilnice de COVID-19. În București se înregistrează un nou record, cu 517 infectări. Este a treia zi cu peste 2000 de cazuri zilnice, după ce miercuri au fost 2158, iar joi 2086. Până astăzi, 2 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 132.001 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 105.582 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.343 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 4.915 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 01.10.2020 (10:00) – 02.10.2020 (10:00) au fost înregistrate 53 de decese (36 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

 

Publicat: 02 Oct. 2020, 14:12 Arhiva
Pe aceeași temă