VIDEO de cartea recordurilor! 98 de oameni in scaun cu rotile au tras un avion de 128 de tone, 100 de metri! Cum a fost posibil asa ceva?!

Publicat: 28 Feb. 2019, 14:44 News 3

Imaginile sunt incredibil de inspirationale si demonstreaza inca o data in plus ca persoanele cu dizabilitati pot reusi la fel de multe lucruri ca si oamenii obisnuiti.

98 de oameni in scaun cu rotile au tras 100 de metri un avion de 128 de tone! Un ONG caritabil din Anglia a organizat un challenge care parea imposibil de realizat la prima vedere. Aproape 100 de oameni in scaune cu rotile sa traga dupa ei un avion.

Pe 23 Noiembrie anul trecut la aeroportul Heathrow din Londra a avut loc evenimentul in care organizatia caritabila Aerobility si-a unit fortele cu compania aeriana British Airways si au reusit sa stabileasca un nou record mondial.

Cel mai mare si mai greu avion din lume tras vreodata de o echipa de oameni in scaun cu rotile. Toti cei 98 de participanti aveau un singur scop, sa reuseasca sa traga 100 de metri un avion Boeing 787 de 127,6 tone. Recordul precedent era stabilit de o echipa care a reusit sa traga un avion de 67 de tone.

Stabilirea recordului a avut ca scop si strangerea de fonduri pentru persoanele cu dizabilitati. ONG-ul Aerobility le ofera oamenilor cu handicap posibilitatea de a face cursuri de pilot si chiar ii ajuta sa se angajeze la diverse companii pe aceste posturi dupa ce au parte de o perioada de pregatire speciala pentru nevoile lor.

98 de oameni in scaun cu rotile au tras 100 de metri un avion de 128 de tone!

Cei 98 de participanti au fost echipati cu o serie de carucioare speciale care le-a permis sa fie toti legati intre ei si sa aiba si un cablu care ii unea pe toti si era legat de avion. Toate persoanele cu handicap au fost repartizate in 3 grupuri omogene intinse pe toata latimea avionului si toti au inceput sa traga simultan. Desi la inceput avionul parea sa nu se miste aproape deloc, ulterior dupa cateva secunde eforturile lor au inceput sa se vada si aeronava a fost miscata intr-un ritm foarte lent dar a parcurs toata distanta de 100 de metri.

Publicat: 28 Feb. 2019, 14:44 News 3
Pe aceeași temă