Elena, o femeie care s-a stabilit în Italia, în vârstă de 47 de ani, care locuiește încă din anul 2002 în localitatea Val Di Susa din Italia, s-a îmbolnăvit de coronavirus. Începând cu data de 28 februarie, Elena a început să tușească, a avut dureri severe în cutia toracică severă și respira greu.
În data de 13 martie, ea a fost spitalizată, fără să mai aibă miros și gust. A fost internată în Spitalul Carle din Cuneo și a făcut oxigenoterapie nouă zile. În data de 22 martie, Elena a fost externată de pe patul de spital.
„Unica dorință era să pot să respir! Am avut noroc, pentru că am fost printre primii care s-au infectat și am avut un pat în spital și toate tratamentele de care aveam nevoie. Nu este la fel acum, deci rămâneți acasă. În spitalul din Cuneo, medicii, asistentele medicale, toți sunt adevărați îngeri. Mulțumesc foarte mult, tuturor!”, a mărturisit Elena, potrivit torrinogi.it.
Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, a făcut la un post de teelviziue un apel către toţi oamenii să respecte regulile de izolare pentru că va fi “mai rău ca în Italia” din cauza înmulţirii numărului infectărilor cu noul coronavirus.
Mai mult, el avertizează că sistemul medical se va prăbuşi şi e posibil “să sunaţi la 112 şi nu o să aibă cine să vină să vă salveze”. Dr. Cristian Oancea a declarat că oamenii nu au respectă regulile de izolare, în ciuda aplicării interdicţiilor prin ordonanţa militară, scrie ziuadevest.ro.
“Ne aşteptăm să fie mai rău ca în Italia. Avertizăm asupra acestui lucru. Mai avem o săptămână, o săptămână şi jumătate, timp în care ne mai putem pregăti. Dacă în această perioadă de timp nu vom face rost de medicamente, echipamente şi teste o să avem o soartă mult mai dificilă decât a colegilor din Italia. Noi nici nu am început să urcăm pe vârf, pe curbă, şi sistemul deja cedează”, a precizat dr. Oancea, la România TV.
Medicul a afirmat că “trebuie să avem o foarte mare responsabilitate şi rugăm lumea la izolare socială, să ne mai dea un timp de două săptămâni ca să fim pregătiţi la ce va urma”.
“Am în Terapie Intensivă intubată şi aprope în comă o femeie de 32 de ani, tânără, care nu ştiu dacă mai apucă ziua de mâine. Acest exemplu trebuie să fie elocvent. Nu atacă doar oamenii în vârstă. Avem oameni de 40 de ani, de 50 de ani. Nu doar oameni de 70-80 de ani”, a spus directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara.