O nouă variantă a coronavirusului, descoperită în Mexic! ”Poate avea o mai mare transmisibilitate”

Publicat: 26 feb. 2021, 11:05 Autor: Andreea Voicu Arhiva

A fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului care are transmisibilitate mare în Mexic. Noua variantă a provocat 87,23% dintre cazurile de COVID-19 studiate în Mexic în luna februarie.

Autoritățile transmit faptul că în Mexic circulă o nouă variantă a coronavirusului care a provocat 87,23% dintre cazurile de COVID-19 studiate în luna februarie. Mutația a fost observată pentru prima oară în luna octombrie a anului trecut, în Mexic. Ramirez a informat: “Ar putea avea o mai mare transmisibilitate”, dar a precizat că “deocamdată nu este adecvat să o numim o nouă variantă mexicană”, arată Știrileprotv.ro.

“Putem face o solicitare pentru a fi denumită această variantă cu un nume specific, dar nu este încă potrivit pentru a o desemna ca nouă variantă mexicană”, a mai spus oficialul. Creșterea numărului de cazuri este similară precum situația în care s-a aflat Brazilia, Marea Britanie și Africa de Sud. Mutația ”a fost depistată şi în Canada, în Statele Unite şi în unele ţări din Europa şi Africa”. În urmă cu o zi, Mexic a înregistrat 887 de noi decese și 8642 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

“Cu siguranţă poate avea o mai mare transmisibilitate. De aceea sugerăm să se efectueze studii virusologice, epidemiologice şi clinice, pentru a vedea dacă are sau nu are un impact semnificativ asupra populaţiei”, a insistat Ramirez.

A fost descoperită o nouă tulpină a coronavirusului în Marea Britanie și în alte 10 state

Experții au descoperit o nouă tulpină a Covid-19 în Marea Britanie, dar și în mai multe state de pe glob, inclusiv în Danemarca, SUA și Australia. Este vorba despre varianta denumită ”B1525” și până în acest moment au fost descoperite 32 de cazuri în Marea Britanie. Potrivit The Guardian, cele mai vechi secvențe au fost datate în decembrie și au apărut în Marea Britanie și Nigeria.

Specialiștii transmit faptul că genomul său este similar cu varianta ”Kent B117” și conține un număr îngrijorător de mutații care i-a speriat pe cercetători, chiar și mutația ”E484K” la proteina spike, o proteină găsită în exteriorul virusului care joacă un rol important în a ajuta virusul să pătrundă în celule.

Această mutație ”E484K” este prezentă în variantele care au apărut în Africa de Sud și Brazilia și se crede că ajută virusul să se sustragă anticorpilor neutralizanți.

Sursă foto: pixabay

Publicat: 26 feb. 2021, 11:05 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă