O fetiță de 7 ani, confirmată cu Covid-19, a fost operată! Medicul: „Aș minți dacă aș spune că nu m-am temut”

Publicat: 22 apr. 2020, 10:43 Autor: Hermina Hagianu News
O fetiță de 7 ani, confirmată cu Covid-19, a fost operată! Medicul: Aș minți dacă aș spune că nu m-am temut

O fetiță infectată cu noul coronavirus a fost operată de un medic din Constanța. Micuța, ai cărei părinți s-au întors din Germania, este prima victimă operată a noului coronavirus.

Un medic din Constanța a devenit erou după ce a salvat viaţa unei fetiţe de şapte ani, confirmată cu virusul COVID-19. După primele investigaţii, medicii au ajuns la concluzia că fetița suferă de apendicită acută gangrenoasă perforată, motiv pentru care operația nu mai putea să aștepte.

Fetiţa, testată pozitiv cu noul coronavirus

Doctorii și asistenții din echipa de intervenție coordonată de chirurgul pediatru Florin Daniel Enache au operat-o pe micuță în condiții de maximă siguranță, cu echipamente suplimentare de protecție.

Medicul a povestit într-un filmuleț că „în momentul în care am fost sunat de conducerea spitalului, mă pregăteam să iau prânzul cu familia. I-am spus soției să nu mă mai aștepte, i-am spus că voi opera un copil infectat cu COVID-19. A început să plângă. Aș minți dacă aș spune că nu m-am temut. S-a întâmplat totul pe repede înainte, nu ne-am gândit decât că trebuie să salvăm viața copilului”.

Acesta a precizat că, pe lângă echipamentul uzual, „am purtat combinezon, 3 perechi de mănuși, 3 rânduri de halate sterile, câte două măști, papuci de sală, câte două rânduri de șoșoni sterili și unii dintre cei din echipă au simțit nevoia să se protejeze suplimentar și pe lângă acești șoșoni, și- au acoperit picioarele și cu saci din plastic”.

Conform Antena3, operația a avut loc pe 28 martie, iar o săptămână mai târziu, testul pentru Covid-19 a ieșit negativ. Copila a fost externată din Spitalul Județean de Urgență Constanța, după recuperare, iar acum se află în izolare la domiciliu, alături de părinți.

Publicat: 22 apr. 2020, 10:43 Autor: Hermina Hagianu News
Pe aceeași temă