Noi măsuri de relaxare, valabile de la 1 iulie. Ce vor putea face românii

Publicat: 23 Jun. 2021, 10:00 Arhiva
Noi măsuri de relaxare, valabile de la 1 iulie. Ce vor putea face românii

Românii se vor putea bucura de la 1 iulie de noi privilegii, după măsurile restrictive impuse de pandemia de coronavirus. Astfel că, noi măsuri de relaxare vor intra în vigoare, iar evenimentele s-ar putea organiza cu un număr nelimitat de persoane.

Noile măsuri de relaxare vor fi discutate, joi, în ședința de Guvern și urmează să fie aprobate. Toate măsurile de relaxare vor intra în vigoare la data de 1 iulie.

Măsurile de relaxare care vor intra în vigoare la 1 iulie

De la 1 iulie, românii se vor putea bucura de mai multe libertăţi. De exemplu, vor putea participa la activităţi culturale, cum ar fi festivalurile, câte 2.500 de persoane, dacă evenimentul e organizat în spaţiu deschis, iar fiecare persoana are cel puţin 2 metri pătraţi asiguraţi.
Totodată, vom putea ieşi, ne vom putea plimba, în grupuri de câte 10 persoane, chiar dacă nu facem parte din aceeaşi familie.

Mai mult de atât, în doar câteva zile, cinematografele şi sălile de spectacol vor funcţiona fără nicio restricţie de capacitate, însă oamenii vor fi nevoiţi să poarte mască la interior.

În ceea ce privește conferinţele, workshopurile, acestea pot fi organizate la interior cu cel mult 100 de persoane. Participanţii sunt însă obligaţi să poarte mască de protecţie.

Dacă în schimb, conferinţă e organizată într-un spaţiu deschis atunci pot participa 150 de persoane.

Sursa foto: Pexels.com

Publicat: 23 Jun. 2021, 10:00 Arhiva
Pe aceeași temă