Noi măsuri adoptate de Franța în pandemie! Masca de protecție nu mai este obligatorie

Publicat: 17 Jun. 2021, 09:35 Arhiva

Autoritățile din Franța au căzut de comun acord asupra unei decizii: masca de protecție nu mai este obligatorie, iar măsurile s-au relaxat.

În Franța au fost introduse noi măsuri de relaxare a restricțiilor în pandemia de coronavirus. Începând cu ziua de joi, autoritățile au decis ca masca de protecție să nu mai fie obligatorie în aer liber. De asemenea, se renunță și la carantina de noapte. În prezent, autoritățile au anunțat faptul că bilanțul zilnic a ajuns la 3900 de cazuri, după ce în primăvară se înregistrau zilnic și 35.000 de cazuri.

Pentru mai mulți cetățeni din Franța, renunțatul la masca de protecție în public nu este neapărat o nouătate, având în vedere faptul că numărul de persoane imunizate a crescut. pe de altă parte, însă, masca de protecție trebuie purtată în spațiile aglomerate. Autoritățile au mai luat decizia de a redeschide și în interior barurile, cafenelele şi restaurantele. Totodată, oamenii au voie să meargă și în cinematografe, la sala de sport și chiar și la piscină, arată stirileprotv.ro.

Persoanele care doresc să meargă în Franța pentru a o vizita trebuie să aibă un rezultat negativ al unui test PCR sau să fie vaccinate împotriva noului coronavirus.

Cazuri de hemofilie, după ce au fost administrate milioane de doze ale vaccinului Pfizer în Franța

Este o nouă alertă în Franța, după ce s-au descoperit trei cazuri de hemofilie, după vaccinarea cu serul Pfizer-BioNTech. Până în prezent au fost administrate aproape 21 de milioane de doze de vaccin. Specialiștii au descoperit că acele cazuri de persoane care suferă de hemofilie apar în câteva zile până la o lună. Cazurile au apărut la persoane cu vârsta peste 75 de ani. Boala respectivă împiedică coagularea corectă a sângelui, fiind foarte rară și afectează persoanele cu vârsta peste 60 de ani.

„Printre efectele aflate deja sub supraveghere specifică, analiza unui nou caz de hemofilie dobândită în această perioadă, care creşte la trei numărul cazurilor apărute de la începutul vaccinării”, notează ANSM, citează alephnews.ro.

sursă foto: Pixabay

Publicat: 17 Jun. 2021, 09:35 Arhiva
Pe aceeași temă