Munca se transforma in lege! Vacanta pe viata s-ar putea sfarsi pentru cei care stau la mila statului. „Parerea mea e clara, sunt lenesi”

Publicat: 24 iul. 2018, 14:31 Autor: Echipa Ciao.ro News 3

Viata ca-n vacanta, pe banii statului, s-ar putea sfarsi.

Munca se transforma in lege! Statul degeaba, o problema pe care incearca sa o rezolve statul. Cei apti de munca, dar indragostiti de statul degeaba, ar putea deveni o amintire placuta. O propunere legislativa promite ca-i va recalifica pe cei care stau pe banii nostrii degeaba, adica „uite ce pot face doua maini dibace” va deveni noul loggo ar unor cetateni, iar cei care vor refuza sa munceasca in schimbul banilor pe care ii primesc de la stat, adio ajutoare sociale.

Trebuie sa analizam toate cheltuielile publice. Fiecare om trebuie sa justifice ceea ce face. Facand achizitii centralizat, se pot reduce cheltuielile bugetare. Statul trebuie sa incurajeze munca, nu nemunca, ceea ce implica o serie de masuri prin care sa punem omul sa faca ceva pentru banii pe care statul ii acorda, ca ajutor social, de exemplu.”, a afirmat Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teorodovici.

Pomana de la stat este suficienta?

Romania are 6,5 milioane de beneficiari de asistenta sociala, dar mai mult de jumatate dintre acestia sunt copii sau mame. 60% dintre beneficiarii acestor alocatii(adica 3,8 milioane) sunt copii sau persoane care se afla i nconcediu de crestere a copilului. Statul cheltuieste anual 10 miliarde de lei cu cei 6,5 milioane de romani care primesc bani din „beneficiile si serviciile de asistenta sociala”.

Tara noastra are nevoie de o clarificare a sintagmei „asistat social”, pentru ca mamele aflate in concediu de crestere a copilului sau copii care primesc alocatii nu au ce cauta in categoria asistatilor. Copiii provin din familii care platesc taxe si impozite, iar mamele au contribuit la bugetul de stat anterior, direct sau indirect.

Intr-adevar, statul plateste, prin intermediul bugetului Ministerului Muncii si „asistatii social” care primesc banii pentru ca se incadreaza in categoria celor care primesc „beneficii si servicii de asistenta sociala”, dar si pensionarii sau somerii( circa 420.000 de persoane inregistrate in evidenta agentiilor de ocupare, in care numai 90.000 primesc indemnizatie de somaj de la stat), conform zf.ro.

Sat fara caini sau fabrica fara muncitori

Munca se transforma in lege! Vacanta pe viata s-ar putea sfarsi pentru cei care stau la mila statului.
Munca se tranforma in lege! Li se pregatesc surprize asistatilor social

Comuna Barbatesti, judetul Valcea- comuna in care o fabrica ce face haine pentru magazine internationale nu gaseste angajati. Primarul a reusit sa atraga investitori, dar firma functioneaza doar partial pentru ca nu se gasesc oameni care sa munceasca. Acesta afirma ca lenea e de vina.

Din cele 300 de posturi disponibile la firma, s-au ocupat doar 50. Motivul angajatorului, dar si al primarului este unul cert: nu sunt interesati sa aiba un loc de munca.

„Parerea mea este clara, sunt lenesi. Noi nu ducem in Romania lipsa de locuri de munca, nu suntem saraci, suntem lenesi. Guvernul i-a invatat cu ajutoare de somaj, mai putin cu ajutoare sociale.”, afirma primarul Constantin Banacu, contactat de gandul.ro.

„E si un autobuz care face naveta cu muncitorii la fabrica. Stiti si dumneavoastra cati isi cauta de munca astazi. In comuna sunt vreo 3570 de locuitori, din care vreo 450 sunt in strainatate. Deci sunt destui tineri in comuna care pot munci. Sunt lenesi si pretentiosi. Ei nu pun problema ce stiu ca faca de banii aia, pe care i-ar primii drept salariu, ci cu ce vin de la un kilometru distanta. Eu am pus si afise ca se cauta muncitori pentru tot si nimic.”

Scade somajul

Munca se transforma in lege! Vacanta pe viata s-ar putea sfarsi pentru cei care stau la mila statului.
Munca se transforma in lege! Li se pregatesc surpize asistatilor socail

La finalul lunii iunie, 2014, rata somajului inregistrat la nivel national a fost de 4,87%, fiind in total 441.601 de someri. Rata somajului a scazut, insa, cu 0.03 puncte procentuale comparativ cu cea inregistrata in luna mai a anului si a fost cu 0.09 puncte procentuale mai mica decat cea din luna iunie a anului 2013.

Rata somajului feminin a crescut de la 4,32% in luna mai, la 4,33%, in luna iunie, de aceea, in continuare Romania ramane cu un gol imend intre numarul angajatilor si cel al pensionarilor, potrivit INS.

Sursa: gandul.info

Publicat: 24 iul. 2018, 14:31 Autor: Echipa Ciao.ro News 3
Pe aceeași temă