Multe obiecte de-ale Stelei Popescu au fost scoase la licitatie

Publicat: 29 May. 2019, 14:24 News 3

Printre acestea se afla fotografiile si tablourile ei la care tinea nespus, fiind o mare colectionara.

Multe obiecte de-ale Stelei Popescu au fost scoase la licitatie. Obiectele personale, poze rare, tablouri valoroase dar si obiecte de arta decorativa vor fi scoase la licitatie.

Indragita Stela Popescu tinea nespus la toate aceste obiecte si era o colectionara inraita, casa ei fiind ca un adevarat muzeu, plin de arta si bun gust.

Multe obiecte de-ale Stelei Popescu au fost scoase la licitatie

Stela Popescu ar fi implinit azi 83 de ani

Din pacate, mare parte din patrimoniul ei va fi scos la licitatie in data de 6 iunie la Artmark, incepand cu ora 19.00, la Palatul Cesianu-Racovita, purtand numele de „Ultimul spectacol”.

Cei care sunt interesati pot sa se aleaga cu o mica parte din ceea ce a insemnat Stela Popescu, fiindca a pus suflet si dragoste in fiecare obiect pe care-l detinea.

Se pare ca vor fi scoase la vanzare opere de arta semnate de Samuel Mützner (“Ţărăncuţe în vie”, estimare 8.000 – 15.000 de euro), Rudolf Schweitzer-Cumpăna (“Iarnă la Târgovişte”, estimare 1.800 – 2.500 de euro), Dumitru Ghiaţă (“Ţărăncuţă cu cobiliţă”, 3.000 – 5.000 de euro), Aurel Jiquidi (“Audienţe”, 300 – 500 de euro), Ion Valentin Anestin (“Stela Popescu”, 200 – 300 de euro), potrivit Click!.

Valorea obiectelor care se vor afla la licitatie insumeaza suma de 25.000 de euro.

Casa de la mare a Stelei Popescu a ajuns in paragina

Casa Stelei Popescu, de la malul mării din 2 Mai, a început să se deterioreze și pare a fi părăsită. Pe timpul vieții, regretata actriță se refugia pe litoral pe perioada verii, la căsuța ei îngrijită cu multă atenție.

Căsuța regretatei actrițe pare că s-a deteriorat, iar poarta și balustrada de la balcon au început să ruginească. Totuși, grădina este plină de verdeață, fără flori însă, iar un vecin are grijă mereu să tundă iarba și să ude toată curtea, conform acelorași vecini.

Aceștia au mai spus că pe vremea când trăia Stela Popescu, casa era foarte îngrijită, iar muncitorii erau nelipsiți vară de vară, căci actrița ori voia să-și vopsea vila, ori poarta, ori mai găsea câte ceva de reparat sau renovat, mai ales în lunile în care locuia acolo. Stela Popescu adora să-și petreacă diminețile pe balconul căsuței sale, unde-și bea cafeaua sau ceaiul, privind marea.

Publicat: 29 May. 2019, 14:24 News 3
Pe aceeași temă