„Dacă ai norocul să faci ceea ce-ţi place, viaţa este mai uşoară, nici nu simţi efortul pe care trebuie să-l depui, nu simţi oboseala. Soţul meu câteodată se enerva, mă întreba cum de nu sunt obosită după o săptămână în care jucam şapte, opt spectacole în Bucureşti şi alte două-trei în provincie.

Dar pasiunea e cea mai mare forţă care poate călăuzi un om. Am călătorit cu trenuri cu gheaţă la ferestre, am jucat în săli unde spectatorii aveau cojoacele pe ei, dar eu n-am urcat pe scenă cu cojocul pe mine! Când vedeam lumea stup acolo, oameni fericiţi, cum dracu’ să nu mă încarc, să nu mă bucur? Am muncit, am îndurat, dar am ştiut întotdeauna pentru ce. Am făcut bani, mi-am ridicat repede casa, m-am bucurat toată viaţa de ea“, declara actriţa într-un interviu.

”Divertismentul a ajuns pe o treaptă foarte joasă”

Chiar dacă a urcat pe scenă până înainte de a muri, actriţa regreta că oamenii veneau tot mai rar la teatru, preferând, în loc, divertismentul facil oferit de televiziune.

„Viaţa e grea, iar oamenii, preocupaţi de ziua de mâine,  au mai puţină disponibilitate de a veni la teatru. Apoi, mai este şi televiziunea, pe care lumea o alege de multe ori în detrimentul culturii, pentru că este cel mai ieftin mijloc de divertisment. Oamenii aproape că au uitat că există acest mod de a-şi înfrumuseţa viaţa, sufletul, mintea. 

Pe vremuri erau spectacole de calitate, astăzi actorii spun bancuri, divertisment de o calitate îndoielnică. A pătruns un soi de amatorism, cras, în ideea că aşa se face comedia spontană. Nu oricine poate spune lucruri spontan şi lumea să râdă. Poate Florin Piersic să reuşească, restul… Porcăriile stârnesc pe oricine să râdă, dar ele sunt o miză greşită în divertisment. Divertismentul a ajuns pe o treaptă foarte joasă, nu se mai scriu texte bune, se pun în scenă tot felul de idioţenii. Eu vorbesc acum despre divertisment. 

Părerea mea este ca televizor se uită oamenii care n-au ce face, care n-au nicio conduită, nu muncesc, nu au niciun ţel în viaţă. Ei gustă prostiile şi aduc audienţa pentru televiziuni. Cu asta creşte audienţa, cu proştii care se uită la orice prostie! Media trebuie să şi educe, eu aşa consider. Nu e voie să emiţi în eter şi să spui prostii, chestii aşa, aiurea-n tramvai! Nimeni nu se gândeşte că din modelele arătate va ieşi o generaţie stricată! Sunt mulţi oameni care iau televiziunea ca pe o şcoală sau ca pe o biserică din păcate, şi atunci oamenii de media nu au dreptul să-şi bată joc. CNA-ul nu poate face faţă, dacă ar fi să amendeze toate prostiile, nu s-ar mai face nimic“, mărturisea ea.