Misterele Lacului Toplitz! Multi si-au gasit sfarsitul acolo cand incercau sa descopere comorile nazistilor! Locuitorii povestesc lucruri sinistre despre lac!

Publicat: 27 ian. 2019, 12:05 Autor: madalina m. Life

Locul despre care se crede ca ar ascunde comori ale nazistilor e unul sinistru!

Misterele Lacului Toplitz sunt numeroase, iar in jurul acestui loc foarte bizar s-au nascut si anumite legende. Multi cred ca e locul de ascunzatoare folosit de nazisti pentru a ascunde multe bogatii. Insa, in incercarea de a le descoperi, oamenii si-au pierdut vietile.

Lacul Toplitz este localizat in muntii Totes Gebirge, din Austria. Situat la 65 de kilometri de orasul austriac Salzburg, este destul de greu de vizitat de catre turisti, fiind inaccesibil in majoritatea anului. Asta deoarece timp de 5 luni pe an, lacul considerat sinistru este inghetat.

Locuitorii cred ca aurul nazistilor a fost ascuns in lac, la finele celui de Al Doilea Razboi Mondial. Totul a ramas la nivel de legenda, prin acea zona, pentru ca nimeni n-a gasit nici macar un singur banut auriu pe cont propriu. Au existat insa numeroase decese ale celor aflati in cautarea comorii ascunse.

Misterele Lacului Toplitz

Vanatorii de comori au ajuns atat de departe cu speculatiile, incat se spune ca cineva ar pazi si in prezent acea bogatie imensa, scufundata in lac. Toplitz este situat la aproximativ 760 de metri deasupra nivelului marii, intr-o vale foarte abrupta si ingusta, fiind acoperita de o padure deasa. Se poate ajunge acolo doar printr-un singur drum forestier, ce masoara aproape 1,5 kilometri.

Misterele Lacului Toplitz: ascunzatoare pentru aurul nazist!

Lacul misterios are o lungime de un kilometru, dar si o latime intre 150 si 400 de metri. Adancimea acestuia este de 90 de metri. Pentru ca doar in primii 20 de metri exista suficient oxigen, asta inseamna ca pestii si alte vietuitorare nu pot trai mai jos de o asemenea limita. Lipsa oxigenului mai semnifica si ca lipsesc organismele aerobe, iar orice obiect scufundat in adancimi mari nu se descompune, noteaza descopera.ro.

In anul 1944, fortele navale din Germania au creat o baza de testare pe malul Lacului Toplitz. Acolo erau testate armele si torpilele naziste, pentru a fi folosite pe timp de razboi. Locul si-a capatat reputatia sinistra abia dupa incheierea razboiului. La sfarsitul lunii ianuarie din 1945, Hitler i-a ordonat ministrului de Finante german, Ludwig von Krosigk, sa mute rezervele de aur si lucrurile de valoare intr-un singur loc.

Misterele Lacului Toplitz

Asa au aparut speculatiile ca toate comorile naziste au fost duse si scufundate in Lacul Toplitz, pe timpul unei operatiunii strict secrete. In februarie 1946 au fost asociate primele decese cu acest lac din Austria. Doi cataratori pe nume Helmut Mayer si Ludwig Pichler si-au ridicat cortul pe malul lacului si intentionau sa escaladeze muntele Rauchfang.

Cadavrele lor au fost gasite in zapada, o luna mai tarziu. Ulterior s-a aflat ca au fost ucisi, dar si ca barbatii lucrasera inainte la baza de testare de pe lac. Diverse interviuri cu localnicii au scos la iveala o poveste despre un convoi de camioane ale trupelor SS, care au ajuns acolo prin 1945.

In prezent, scufundarile in acest lac sunt ilegale. Totusi, in anul 1983, biologul german Hans Fricke a avut permisiunea speciala de-a se scufunda in lac, pentru a studia flora si fauna acvatica. Cand a ajuns la adancimi mai mari de 20 de metri, el a relatat ca a vazut copaci cazuti pe fundul lacului, in care erau resturi de avioane, torpile si echipament militar. Printre acestea a gasit si bancnote germane, lasand in urma numeroase cutii nedeschise.

Publicat: 27 ian. 2019, 12:05 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă