Marcel Ciolacu, după blocarea aderării României la Schengen: ”Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin”

Publicat: 12 dec. 2022, 12:27 Autor: Camelia Arhiva
Marcel Ciolacu, după blocarea aderării României la Schengen: ”Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin”

Austria a votat împotriva aderării României la Schengen, iar Marcel Ciolacu – președintele Partidului Social Democrat (PSD) – a declarat că această decizie nu reprezintă altceva decât ”un cadou de Crăciun pentru Vladimir Putin”.

Nici Olanda nu a susținut, joi, România, dar liderul PSD a punctat că a fost vorba doar despre ”un vot de conjunctură”, însă ”guvernul de dreapta al Austriei a ales să fie pe contrasens cu Uniunea Europeană”.

O majoritate covârșitoare a statelor membre ale Uniunii Europene a spus astăzi că România merită în Schengen! O majoritate covârșitoare a statelor UE a recunoscut eforturile incredibile ale României pentru îndeplinirea acestui obiectiv! Tuturor acestor prieteni adevărați ai țării noastre le mulțumesc!

Din păcate, în afara votului de conjunctură al Olandei – care a precizat că nu este contra României, guvernul de dreapta din Austria a ales astăzi să fie pe contrasens cu Uniunea Europeană.

Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Unitatea și stabilitatea europeană au primit astăzi o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-și abandoneze camarazii europeni și să servească – în schimb – intereselor Rusiei”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Este clar că Austria s-a decuplat de Europa. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd! Statele europene nu vor uita că decizia de astăzi a guvernului de dreapta austriac are efecte grave asupra viitorului european. România nu are nevoie de îngăduința Austriei! Noi vrem doar să fim tratați corect, cu respectul cuvenit oricărui alt stat european!

Marcel Ciolacu, președintele PSD

”Dreapta europeană trebuie să își asume această situație, care creează o problemă uriașă Uniunii Europene însăși”

În același timp, liderul social-democraților a mai notat că ajutorul premierilor din cele mai importante state europene a dost decisiv pentru România, țara noastră bucurându-se de o susținere largă la nivel european.

”Gestul cancelarului de dreapta austriac este și eșecul dreptei europene”, a conchis Marcel Ciolacu, președintele PSD menționând că vor fi depuse toate eforturile pentru ca România să fie admisă în Schengen.

”Și vreau să mulțumesc în mod special familiei politice social-democrate europene care a înțeles eforturile României și ne-a susținut permanent. Ajutorul premierilor din cele mai importante state, ajutorul comisarilor europeni și al colegilor noștri de stânga din Europa până în ultima clipă a fost decisiv pentru ca România să se bucure de o asemenea susținere la nivel european. În același timp, dreapta europeană trebuie să își asume această situație, care creează o problemă uriașă Uniunii Europene însăși. Gestul cancelarului de dreapta austriac este și eșecul dreptei europene, care nu a fost în stare să gestioneze această situație.

Toată Europa ne dă dreptate, știm că – de această dată – dreptatea este de partea României. Și trebuie să mergem până la capăt! România trebuie să meargă mai departe, să se ducă în Consiliul European de săptămâna viitoare”, a mai scris Marcel Ciolacu.

”Nu renunțăm, nu ne dăm bătuți! Partidul Social Democrat va continua să depună toate eforturile pentru ca România să fie admisă în Schengen, așa cum am făcut-o și când a fost vorba de aderarea la NATO și Uniunea Europeană sau de ridicarea MCV”

Marcel Ciolacu

Publicat: 12 dec. 2022, 12:27 Autor: Camelia Arhiva
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă
×