Marcel Ciolacu, reacție la declarația lui Klaus Iohannis despre boicotarea Austriei: ”România, în acest moment, trebuie să își exercite dreptul de veto pentru toate interesele statului austriac”

Publicat: 15 dec. 2022, 13:04 Autor: Camelia Arhiva
Marcel Ciolacu, reacție la declarația lui Klaus Iohannis despre boicotarea Austriei: ”România, în acest moment, trebuie să își exercite dreptul de veto pentru toate interesele statului austriac”

Marcel Ciolacu, reacție la declarația lui Klaus Iohannis. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit miercuri, despre ce ar trebui să facă România după votul Austriei, care nu a fost de acord ca țara noastră să devină membră a Spațiului Shengen. 

Marcel Ciolacu a fost întrebat ce crede despre declarația președintelui Klaus Iohannis, care a precizat că România nu va boicota Austria.

Liderul PSD a precizat că își menține opinia și că ”România trebuie să procedeze, la fel cum a făcut Austria”. 

Marcel Ciolacu, reacție la declarația lui Klaus Iohannis

”Este dreptul meu de a avea o opinie și dreptul președintelui de a avea o opinie. Conform Constitiției, președintele României are atribuții în ceea ce privește politica externă. Îmi mențin părerea, după votul nejustificat al Austriei, al conducătorilor din Austria, nu al austriecilor, împotriva României, total nedrept, umilitor față de noi toți. Îmi mențin părearea că România, în acest moment, trebuie să procedeze la fel cum a făcut Austria, să își exercite dreptul de veto pentru toate interesele statului austriac”, a declarat Marcel Ciolacu jurnaliștilor.

Klaus Iohannis: ”Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau a autorităților publice”

Președintele României a explicat foarte ferm că nu va exista niciun boicot împotriva Austriei.

”Am auzit în ultimele zile nenumărate opinii și sfaturi. Vreau să vă spun foarte clar. Nu va exista! Deci, atenție! Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau a autorităților publice. Nu așa se tratează astfel de probleme.

Miniștrii implicați s-au preocupat, și-au făcut treaba. Mi s-a părut puțin ciudată vânătoarea de vinovați care s-a declanșat în unele medii. Vinovații nu se găsesc în București, nici în România, știți foarte bine de ce nu s-a putut vota”, a declarat Klaus Iohannis.

Publicat: 15 dec. 2022, 13:04 Autor: Camelia Arhiva
Autor: Camelia
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București. A lucrat încă din 2009 la ProSport ca intern. In…...
Pe aceeași temă
×