Cât l-a costat pe jurnalistul Christian Sabbagh intervenția autotranspantului de la Viena pentru fiului său! „Micuțul luptător s-a trezit! Operația a decurs foarte bine!”

Publicat: 18 mai 2024, 16:14 Autor: Dora Bazavan Vedete

Jurnalistul Christian Sabbagh și familia lui au trecut prin mari emoții în cursul zilei de joi atunci când fiul său mai mic, Georges, a fost supus unei operații importante la Viena.

Prezentatorul Știrilor Kanal D își anunța fanii că va lipsi o perioadă din fața micilor ecrane pentru că se va ocupa de starea de sănătate a fiului său de aproape 6 ani, diagnosticat cu autism. A găsit o metodă inovativă pentru a lupta împotriva autismului așa că și-a dus fiul la clinica din Viena, acolo unde a apelat la intervenția de autotransplant de celule. Operația a fost un real succes iar băiatul său a început să vorbească la patru ore după ce a ieșit din operație.

Costul intervenției a fost dezvăluit atât de Christian Sabbagh cât și de soția sa, Iulia, pe paginile lor de socializare, pentru că și alți părinți care au copii cu autism au fost interesați de acest lucru. Jurnalistul de investigații a plătit 12.000 de euro pentru intervenția la care a fost supus fiul său la clinica din Austria.

Cât l-a costat pe jurnalistul Christian Sabbagh intervenția autotranspantului de la Viena pentru fiului său!

„Bună dimineața, pentru că situația lui Geo a stârnit curiozitatea multora vreau să aduc câteva clarificări!
Nu fac reclamă nimănui, am plătit această intervenție ca orice alt pacient!!! Rezultatele autotranspantului depind de foarte mulți factori, vârsta la care se face intervenția, achizițiile copilului până la acel moment contează foarte mult, cum de altfel, contează mult și diagnosticul copilului pentru că niciun caz nu se aseamănă cu celălalt!”, a povestit vedeta TV.

„Rezultatele depind de cât de afectat este copilul, de la ce scor ATEC se pornește. Am văzut aici, copiii care erau la a treia intervenție și nu vorbeau deloc! Nu vreau să credeți în miracole, orice părinte trebuie să se documenteze înainte și să aleagă ce consideră el că este benefic copilului său! Înainte de intervenție domnul profesor dr. Kobinia m-a asigurat că rezultatele se vor vedea curând la Geo pentru că REPET, el avea deja niște achiziții datorită zecilor de ore de terapie pe care le face săptămânal!”, a mai adăugat jurnalistul, încântat de faptul că tot ceea ce a făcut pentru fiul său până acum începe să dea roade.

„Micuțul luptător s-a trezit! Operația a decurs foarte bine! Vă mulțumim pentru toate gândurile frumoase!”, a transmis și Iulia Sabbagh, completată apoi de soțul ei: „La 4 ore după ce a ieșit din operație a început să vorbească! S-a născut luptător!
Operația s-a încheiat cu succes. Vă mulțumesc frumos pentru gândurile curate și sincere, luni ne revedem la Știrile Kanal D!”.

„Va veni ziua în care îi voi spune copilului meu: „Misiune Îndeplinită!”

În urmă cu câteva zile, Christian Sabbagh anunța că nu o să mai fie o perioadă la pupitrul Știrilor Kanal D și va lua o pauză pentru a se ocupă de tratamentul inovativ al fiului său.

„O perioadă scurtă nu voi mai prezenta știrile. Cu unii dintre dumneavoastră, probabil mă voi vedea la Viena, cu totul întâmplător pe stradă. Încerc un tratament inovativ pentru fiul meu, care este diagnosticat cu autism. Indiferent de problemele mele, rămân același jurnalist, doar că trebuie să iau o pauză”, a precizat Christian Sabbagh care a făcut tot ce i-a stat în putință ca să își ajute fiul să se recupereze de autism, fiind hotărât să lupte  până în pânzele albe și să mute și munții din loc pentru el.

„Dacă va fi nevoie să mut și munții din loc, pentru tine o voi face! Toate misiunile mele au fost îndeplinte, niciodată nu am dat greș!
Va veni ziua în care îi voi spune copilului meu: „Misiune Îndeplinită”. Ziua aia e foarte aproape! (…) Suntem luptătoril! (…)
Mâna birjar/Și du-mă-n noapte/Cât mai departe/Oriunde-ai vrea…
I-am promis că îl voi face bine, mă țin de cuvânt, indiferent că merg până la capătul lumii!”, a mai punctat jurnalistul de investigații, fiind un adevărat exemplu pentru ceilalți părinți care se confruntă cu astfel de probleme.

Sabbagh nu s-a lăsat până nu a găsit o soluție benefică pentru micuțul Georges, căutând tot felul de tratamente și metode care să îi îmbunătățească totodată starea și să îl ajute să vorbească.

„Ca părinte, am căutat orice metodă inovativă pentru a lupta împotriva autismului, ceva ce macină zi de zi vieți și destine. Cred că aceasta este cea mai mare provocare a vieții mele. Nu am dat foarte multe detalii, pentru că, mai  întâi vreau să văd evoluția lui Geo! Nu sunt influencer și nu fac reclamă nimănui, dar, dacă ceva a funcționat în cazul copilului meu, asta nu înseamnă că funcționează și într-un alt caz! Nu există doi copii cu autism identici. Ca atare vă  recomand să faceți ceea ce simțiți pentru copiii dumneavoastră!
Înainte de a încheia acest subiect, vreau să vă reamintesc că autotransplantul de celule stem nu face miracole, dacă copilul nu are și susținerea unor terapeuți! Geo beneficiază de foarte multe ore de terapie, zi de zi!”, a mai completat Christian Sabbagh, un tată exemplar pentru copiii lui care a împărtășit din experiența lui de viață.

Foto: social media

Publicat: 18 mai 2024, 16:14 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă
×