Ministrul Sănății, declarația care pune pe gânduri românii: „Cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu”

Publicat: 22 Oct. 2020, 11:42 Arhiva
Ministrul Sănății, declarația care pune pe gânduri românii: „Cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că Guvernul va adopta joi o Ordonanță de Urgență pentru ca pacienții testati pozitiv cu COVID-19, care nu prezintă simptome, și cei cu simptome ușoare dar fără comorbidități, să fie tratați la domiciliu.

Aflat miercuri în vizită de urgență la Cluj, Ministrul Nelu Tătaru a anunțat că în ședința de Guvern de astăzi se adopa o Ordonanță de Urgență în așa fel încât bolnavii de COVID-19 care nu au simptome sau prezintă doar simptome ușoare să se trateze de acasă sub supravegherea medicului de familie. „Vom avea în ședință de Guvern o Ordonanță de Urgență de modificare a legii 136 în care asimptomaticii și oligosimptomaticii și fără comorbidități vor fi tratați la domiciliu sub supravegherea medicilor de familie. O dată vor fi monitorizați de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluați și urmăriți de către organele de drept pentru a rămâne la domiciliu și pentru a putea să-și facă tratamentul, dar a-i proteja și pe ceilalți”.

Asimptomatici și simptomatici fără comorbidități, tratați la domiciliu

„Avem în pregătire o ordonanţă de urgenţă pentru cazurile medii şi uşoare de boală, asimptomatice, să rămână la domiciliu, sub supravegherea şi monitorizarea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să-i ia programat pentru investigaţiile suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în unităţile spitaliceşti”, a spus ministrul Sănătații, relatează antena3.ro.

Tot el a precizat că că medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare, cu Casa de Asigurări de Sănătate, pot face monitorizarea prin telemedicină sau pot presta servicii medicale la Direcţia de Sănătate Publică pentru anchete epidemiologice.

Publicat: 22 Oct. 2020, 11:42 Arhiva
Pe aceeași temă