Ministrul Sănătății: ”Valul patru al pandemiei ar putea fi mai intens!”

Publicat: 11 Jun. 2021, 15:15 Arhiva
Ministrul Sănătății: ”Valul patru al pandemiei ar putea fi mai intens!”

Ministrul SănătățiI, Ioana Mihăilă a explicat că, în cazul în care populația României nu se va vaccina în număr mare, valul patru pandemic va fi mult mai intens și va afecta, din nou, întreaga țară. 

”Cred că, dacă nu ne vaccinăm, ne putem aştepta la un val patru mai intens şi, dacă reuşim să vaccinăm un mare procent al populaţiei şi mai ales al populaţiei la risc ne putem aştepta ca acest val patru să fie uşor gestionabil”, a spus Mihăilă la TVR.

Despre ținta de a ajunge la imunitatea colectivă în toamnă, ministrul a spus că încă este posibil să fie atinsă, dar cu eforturi.
”Cred că este posibil să mai creştem ritmul de vaccinare sau măcar să-l menţinem ca acum. Cred că este posibil, dar cu eforturi mai mari, mai ales din punct de vedere al muncii de convingere, să reuşim să vaccinăm mai mult în mediul rural, pentru că acolo dorinţa de vaccinare este mai redusă. Probabil în câteva săptămâni vom ajunge la cinci milioane (de persoane vaccinate – n.red)”, a precizat Mihăilă.

”Nu cred că mai este cazul ca spitalele să fie închise pentru pacienţii non-Covid

Ministrul Sănătății a făcut apel la medicii de familie, preoți, profesori, asistenți sociali și autorități locale să se implice mai mult în campania de vaccinare. ”Ar trebui să se simtă responsabili pentru comunitatea în care locuiesc”, a adăugat Mihăilă.

”Dacă vorbim de valul patru şi cum ne pregătim, cred că acele lecţii pe care le-am învăţat în celelalte valuri de până acum trebuie să ne înveţe să fim mai flexibili, să nu ajungem într-o extremă sau alta. Ne aşteptăm să nu mai ajungem la această încărcătură de pacienţi pe care am avut-o în valurile doi şi trei, pentru că am avut un procent de persoane vaccinate şi un alt procent de persoane care au trecut prin infecţie, motiv pentru care, cel puţin în acest moment, nu cred că mai este cazul ca spitalele să fie închise pentru pacienţii non-Covid”, a răspuns Mihăilă, potrivit hotnews.

Sursa foto: Facebook Ioana Mihaila

Publicat: 11 Jun. 2021, 15:15 Arhiva
Pe aceeași temă